תינוק בן חודש ושבוע - צהבת ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/06/2019 | 16:00 | מאת: רונית

שלום בני כיום בן חודש ועשרה ימים. השתחרר מבית חולים עם צהבץ ילודים שבשיא היתה 16.4. טופל בפוטו ומאז בירידה. לילד חוסר ב g6pd. נעשו מספק בדיקות שהראו בילירובין אוכל בירידה. יחד עם זאת, בילירובין ישיר עולה: בדיקה מ 16.5- סהכ: 12.25, ישיר0.84 בדיקה מ19.5- סהכ : 11.82, ישיר: 0.97 בדיקה מ16.6- סהכ : 5.06, ישיר 1.26 מה יכולה להיות הסיבה לעליה בילירובין הישיר? האם מדובר בעליה חדה שיכולה לגרום נזק? כיצד להמשיך ולהתנהל , האם יש צורך בבדיקת ממוחה? טיפול? המשך ברור? לחומה מאוד אודה לתשובתך.

שלום רונית, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך על הבעיה של בנך - שהיא איננה בהכרח זיהומית - לרופא/ת ילדים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות