חשד לעגבת שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/05/2019 | 14:06 | מאת: לחוץ

שלום,  לפני כשבוע צץ לי כיב שטחי על איבר המין (רופא עור כינה את ארוזיה). חשוב לציין שהכיב נעלם לגמרי והתרפא תוך 3 ימים בלבד מהיום שבו הוא הופיע ! קיבלתי הפניות לבדיקות בין היתר לעגבת. TREPONEMA PALLID. Ab snr by elisa חזרה שלילית !!! אחרי 35 ימים - כחודש ושבוע - מהמקרה היחיד שיכול להיות חשוד. רציתי לשאול: 1. האם אפשר להדבק בעגבת מעיסוי רגיל לגמרי והרפייה ידנית בלבד בסופו? - זה המקרה חכאורה. 2. האם ביצוע הבדיקה הנ"ל אחרי 35 ימים (כחודש ושבוע) ותשובה שלילית מספיקה? כמה היא מיהמנה אחרי תקופה זו? או שצריך לעשות גם vdrl? לחזור על הבדיקה?  3.האם נכון לאמר שהריפוי המהיר מאד (תוך 3 ימים בלבד כאמור מהופעתו) אינו אופייני לעגבת ראשונית ובעצם מצביע על כך שמדובר בפצע שנוצר משפשוף או משהו כזה?

שלום לחוץ, 1. תיאורטית, הדבקה בעגבת במהלך עיסוי ידני של אבר המין היא אפשרית. מעשית, הסיכוי לכך נחשב כנמוך מאד. 2. בדיקת VDRL נחשבת כיותר מקובלת לאבחון הדבקה בעגבת (גם אם היא פחות ספציפית מהבדיקה שביצעת). 3. אכן, אין זה סביר שכיב של עגבת ראשונית יעלם תוך 3 ימים ממועד הופעתו. הרבה בריאות אפי

31/05/2019 | 18:53 | מאת: לחוץ

תודה. האם הבדיקה שביצעתי נחשבת כאמינה אחרי חודש ושבוע? האם לאור הנסיבות ותוצאות הבדיקה ניתן לקיים יחסי מין ללא חשש?

שלום לחוץ, תוצאת הבדיקה שצרפת לא שוללת עגבת ב- 100%, ומשאלתך גם לא ברור לי איזה טיפול קיבלת לאחר שהתגלה אצלך הכיב שאובחן כעגבת ראשונית. הרבה בריאות אפי

31/05/2019 | 21:59 | מאת: לחוץ

לא קיבלתי טיפול כי זה לא אובחן כעגבת. רק שלחו אותי לבדיקה כי רופא עור של קופ"ח חשד בכך. הבדיקה חזרה שלילית וגם כל שאר הבדיקות חזרו תקינות (ספירת דם ובדיקות של מחלות מין נוספות). כאמור בהודעה גם הכיב בעצמו נרפא לגמרי מעצמו תוך 3 ימים בלבד מהופעתו. 1. התוצאה השלילית (TPHA) אחרי 5 שבועות נותנת אינדיקציה מעודדת או שהיא חסרת משמעות? 2. מתי צריך לעשות שוב כדי לשלול בוודאות? 3. אתה ממליץ לעשות בנוסף גם vdrl? מהודעתך הקודמת הבנתי דווקא שזה לא נשמע לך כמו סיפור של עגבת (גם כי המקרה אינו בעל סיכון ממשי וגם כי הריפוי הטבעי היה מהיר מאד). תודה מראש

שלום לחוץ, 1. תוצאת TPHA 'שלילית' אחרי 5 שבועות היא מעודדת. 2. אם אתה עדיין מוטרד מאפשרות של עגבת, אתה יכול לבצע גם בדיקת VDRL. הרבה בריאות אפי

03/06/2019 | 14:47 | מאת: לחוץ

תודה רבה. שאלה אחרונה. חשבתי כרגע על מקרה נוסף שקרה כשלושה וחצי חודשים לפני היום שבו נבדקתי (בערך 100 ימים) ויצאתי שלילי לעגבת (גם עשיתי בדיקת hiv דרך אגב שגם יצאה שלילית). באותו אירוע היה חיכוך חיצוני בין איברי המין ללא חדירה עם מישהי. האם הבדיקה והתוצאה השלילית אחרי כ100 ימים (כשלושה וחצי חודשים) שוללים עגבת גם באותו מקרה מהעבר? תודה מראש וסליחה על כל השאלות

שלום לחוץ, TPHA שלילי כ- 100 ימים לאחר מגע חשוד מוריד מאד את הסיכוי שהנבדק/ת נדבק/ה בעגבת במהלך המגע הזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות