טאבניק אנטביוטיקה - שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/05/2019 | 10:21 | מאת: מוטי

שלום דוקטור, אבי חולה copd עם טרכאוסטום. בבדיקה שגרתית אצל רופא א.א.ג הומלץ לו על טאבניק בגלל אודם בגרון. 500 מ"ג פעמיים ביום לשבוע. רופא אחר שבדק אותו היום אמר שזו הייתה ממש הגזמה, כי זו אנטיביוטיקה מאוד חזקה. אבי לקח 4.5 ימים, האם היית ממליץ להפסיק או להוריד את המינון? האם האנטיביוטיקה הזו באמת נחשבת למשהו יוצא דופן, והיא חזקה יותר מאוגמנטין, זינט וכדומה? תודה מראש מוטי

שלום מוטי, Tavanic איננה נחשבת כתרופה יוצאת דופן במיוחד", המינון המקובל שלה הוא בין כדור אחד (של 500 מ"ג) לשניים ביום, ואין בידי מספיק נתונים כדי להמליץ על הפסקתה או לשנות את מינונה אצל אביך (אם כי עלי לציין כי אין זו אנטיביוטיקה שבה מקובל להשתמש אצל אדם שסובל רק מ"אודם בגרון"). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות