מחלת הנשיקה.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/05/2019 | 11:14 | מאת: דן

דוקטור שלום , לפני שנה וחצי הייתי חולה עם הרבה חולשות לאחר מכן ועייפות למשך כמה חודשים .. בבדיקת דם שעשיתי מצאו נוגדנים של מחלת הנשיקה לא ידוע ממתי.. לפני חודש הייתי עם הצטננות חום 37.5 וחולשה , עברו כל התסמינים רק נשארה חולשה ועייפות שעדיין מלווה אותי עד עכשיו עם עייפות עיקרית לאחר מאמץ גופני! 1.האם יכול להיות שחליתי שוב במחלת הנשיקה? 2. הטחול מוגדל רק בזמן התסמינים? או שגם במהלך שבועות/חודשי ההחלמה? תודה

שלום דן, 1. יכול להיות שחלית שוב ב'מחלת הנשיקה', אם כי הצטננות איננה נחשבת כתסמין אופייני למחלה זו. 2. הטחול המוגדל האופייני למחלה זו עשוי להמשיך להיות מוגדל גם מספר חודשים לאחר העלמות התסמינים של המחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות