שאלה דחופה!!-צריך חיסון נוסף לחצבת??

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/05/2019 | 20:42 | מאת: נטלי

שלום. בת 30.אתמול הייתי במיון והיום התקשרו אליי שהייתה שם חולת חצבת. בגיל 8 עברתי השתלת מח עצם וכימותרפיה. אחרי שהחלמתי עשיתי בגיל 10 חיסונים שכללו פעם אחת את החיסון MMR. האם אני מחוסנת??? האם אני צריכה לעשות חיסון נוסף?? (יש לציין שכמובן עשיתי חיסון בגיל שנה ובגיל 7 אבל הכימותרפיה הייתה בגיל 8)

שלום נטלי, 1. מבחינת משרד הבריאות את נחשבת כמחוסנת. 2. כדי לדעת אם את באמת מחוסנת את יכולה לבצע בדיקת דם כמותית לנוגדני חצבת. הרבה בריאות אפי

13/05/2019 | 22:09 | מאת: נטלי

תודה רבה על תשובתך. את הבדיקה עושים בקופת חולים? תוך כמה זמן יש תוצאות?

13/05/2019 | 22:23 | מאת: נטלי

יש בעיה/נזק כלשהו אם אני אעשה מחר בבוקר חיסון? צלצלה אליי היום אחות מלשכת הבריאות ואמרה לי שאם יש מנה אחת של חיסון אז להגיע מחר בבוקר לחיסון . השאלה היא אם לעשות בדיקת נוגדנים ולחכות או ללכת מיד לעשות חיסון בלשכת הבריאות בגלל שנחשפתי לחולה חצבת? האם יש חשיבות לזמן שחולף ?

שלום נטלי, 1. אם מחליטים להתחסן, עדיף לעשות זאת מהר ככל האפשר לאחר החשיפה (ובתוך מסגרת זמן של 72 שעות לאחר החשיפה). 2. לכל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות, וחיסון החצבת איננו יוצא מהכלל הזה. הרבה בריאות אפי

שלום נטלי, אני ממליץ לך להפנות את שאלותייך ישירות למעבדה של קופת החולים בה את חברה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות