דרכי הידבקות בנגיף Hiv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/05/2019 | 15:05 | מאת: ק

לפי מחקרים, אנשים hiv undetectable לא יכולים להדביק עי קיום יחסי מין, האם יש אפשאות אחרת בה הם כן מדבקים? בנוסף, האם תועדו מקרים של אנשים שלא יודעים איך נדבקו בhiv? ומה החשד לגבי הדבקות אלו?

שלום ק, 1. 'הנחת עבודה' סבירה היא שאנשים שמקבלים טיפול נגד HIV ורמת הנגיף בדמם היא undetectable עדיין עשויים להיות מדבקים דרך דם ומוצריו. 2. רבים מחוליי טענו שהם אינם יודעים כיצד נדבקו בנגיף. אצל כל אחד מהם/ן קיימת סבירות שונה בנוגע למקורות ההדבקה שלו/ה. הרבה בריאות אפי

10/05/2019 | 18:46 | מאת: ק

אם דם ומוצריו עדיין עשויים להיות מדבקים, איך ניתן לומר שמין אנאלי ללא קונדום עם נשא לא יהיה מדבק? הרי בכל חדירה אנאלית נוצרת פציעה/יש רסיסים של דם

שלום ק, כמות הנגיף שעשויה לעבור מאדם עם סטטוס של HIV UNDECTABLE במהלך מין אנאלי היא נמוכה משמעותית מזו שעוברת בעירוי דם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות