בהמשך לתשובתך - פציעת נקודת חן במהלך תספורת במספרה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/05/2019 | 12:55 | מאת: מתן

שלום ד"ר בהמשך לתשובתך 1. "דם טרי" - כמה זמן? 5 דקות? שעה? 12 שעות? 2. כיצד ניתן לבדוק אם נדבקתי, וכמה זמן לאחר החשיפה כדאי לעשות את הבדיקה? 3. מניסיונך הרב - ובהתאם לנסיבות שכתבתי בשאלה - האם הסיכוי להידבקות במקרה כזה שואף לאפס? תודה!

שלום מתן, 1. דם טרי הוא דם שעדיין לא התייבש לחלוטין. 2. כדי לאבחן או לשלול הדבקה יש צורך לבצע בדיקות דם יעודיות לנגיפים שהוזכרו בתשובתי המקורית. 3. מבחינה הסתברותית, נראה לי הגיוני שהסיכוי להדבקה בנגיפים אלו במהלך האירוע המתואר בשאלתך הוא נמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות