חיסון נגד חצבת.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/04/2019 | 09:52 | מאת: אוסנת

שלום, אני ילידת שנת 1957. קראתי כי מי שנולד בין השנים 1957-1977 צריך להתחסן כנגד המחלה. לא ידוע לי אם הייתי חולה במחלה, או שחוסנתי נגדה . האם עלי להתחסן כעת כנגד המחלה ? תודה

שלום אסנת, ההחלטה היא בידיך. הרבה בריאות אפי

22/04/2019 | 09:10 | מאת: אוסנת

תודה על תשובתך, ושאלה נוספת : אם במקרה הייתי חולה בחצבת, ( ואני כאמור לא יודעת), ואחליט להתחסן, האם אפשר להתחסן במקרה שכבר מחוסנים ? יכול להיגרם נזק כלשהו ? החיסון בארץ כולל בתוכו גם חיסון נגד אדמת (שגם הייתי חולה) וחיסון נגד חזרת( שגם הייתי חולה), האם יכול להיגרם לי נזק אם אחוסן שוב כנגד המחלות הנ"ל ? תודה

שלום אוסנת, 1. אנשים שחלו בחצבת בעבר יכולים לקבל את החיסון כנגדה למרות שאין להם צורך בו. 2. לכל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות, והחיסון המשולש (חצבת, אדמת חזרת) איננו יוצא מהכלל הזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות