הרפס גניטלי - תוצאות מעבדה וילודה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/04/2019 | 09:41 | מאת: דויד

שלום ד״ר הלפרין שתי שאלות לי. 1. אני נשא של hsv2 גניטלי. בשתי בדיקות דם סרולוגיות אחרונות נתקבלו אינדקסים של 1.65 ו 1.85. מובן לי שהערך המספרי בבדיקת ה AB אינו מהווה ערך כמותי אלא מהווה אינדיקציה לחשיפה לנגיף מתישהו בעבר. ובכל זאת תוהה איזו משמעות יש להפרש בערכים מבדיקה לבדיקה. אחדד את שאלתי: ברור לי שהרפס הוא מתנה לכל החיים נכון לכרגע. עם זאת אשאל, האם האינדקס המספרי המציג קיומם של נוגדנים נתון באיזושהי צורה לשינויים בהתאם לכמות הנגיף בגוף? בהנחה שיימצא יום אחד פתרון להשמדת הנגיף בגוף, האם האינדקס המדובר יירד בערכו/ייעלם גם הוא? (כלומר, באין נגיף אין יותר נוגדנים פעילים?) 2. ברור לי שהנגיף נותר לטאנטי בתאי עצב , מועבר במגע של עור בעור וריריות/הפרשות .. ולמעשה אינו שוכן כלל בדם. האם נוזל הזרע חשוד כמעביר את הנגיף מאחד לשנייה? באם גבר נשא hsv2 ואישה בריאה מבקשים להרות ולהביא ילד לעולם (בהזרעה למשל) האם נדרשת פעולה מונעת וטיפול בזרע (׳שטיפה׳ וכד׳) על מנת לוודא שהזרע אינו נגוע בנגיף? תודה

שלום דוד, 1. אינני מכיר משמעות קלינית כלשהי להבדל בין אינדקס (סרולוגי ל- HSV2) שערכו 1.65 לאינדקס שערכו 1.85. מה יקרה בעתיד (במועד שבו נדע כיצד אפשר להשמיד את הנגיף) עם הבדיקה הזאת? - ימים יגידו. 2. אצל נשאים של 'הרפס גניטלי', הנגיף בד"כ איננו נמצא בנוזל הזרע. יחד עם זאת, הוא עשוי להימצא בזרע בזמן שיפעול / התפרצות (בעיקר כזאת שאיננה מטופלת). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות