סטרפטקוק נשאות איך מזהים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/03/2019 | 18:40 | מאת: נינה

שלום, כבר שאלתי אותך לפני מספר ימים לגבי סטרפטקוק, רציתי לשאול לגבי נשאות. בפעם השניה כשזה התפרץ אצלי לא היה לי לדעתי חום (גם בפעם הראשונה האמת שלא היה חום גבוה, אלא בעיקר חולשה קיצונית וכאב גרון). ועכשיו יש לי שוב מעט כאב גרון אבל הרבה יותר חלש וקצת נזלת ומעט חולשה, והמשטח היה חיובי לפני שבוע. האם זה סימן לנשאות שזה מתפרץ כל פעם חלש יותר? רופאים אומרים לי שכל עוד אין חום אין צורך לקחת אנטיביוטיקה והעדר חום זה סימן לנשאות. האם כך הדבר? האם הנשאות היא לכל החיים? ואם כן האם יש דרך לדכא את החיידק איכשהו? תודה רבה

שלום נינה, 1. נשאות, בהגדרתה, היא המצאות של החיידק (במקרה שלך- 'סטרפטוקוקוס' מקבוצה A בגרון) ללא תסמינים כלשהם. 2. ניתן לנסות להעלים את החיידק הנ"ל (וכך לבטל את מצב הנשאות) בעזרת אנטיביוטיקה מתאימה (למשל אוגמנטין), אך לא תמיד זה מצליח. הרבה בריאות אפי

31/03/2019 | 19:29 | מאת: נינה

תודה רבה על התשובה. רציתי לשאול לגבי הטיפול, שמעתי על שטיפת שקדים עם חומר כלשהו (אולי אנטיביוטי?), טיפול שנעשה כ 10 פעמים. משהו שעשו לקרוב משפחה שלי שמתבורר באוקראינה. האם קיים טיפול מקביל בישראל? ולגבי התפרצויות חוזרות, במידה ואין חום ורק כאב גרון, אין ףצורך לקחת אנטיביוטיקה? תודה רבה

שלום נינה, 1. אינני מכיר את הטיפול המתואר בשאלתך. 2. הצורך בטיפול אנטיביוטי נקבע כל פעם מחדש במהלך אירוע של הופעת תסמינים רלוונטיים (כגון חום וכאבים) או ממצאים רלוונטיים (כגון תפליט על השקדים ונפיחות בלוטות לימפה) . הרבה בריאות אפי

31/03/2019 | 21:42 | מאת: נינה

לגבי סעיף 2 בתשובתך, קיבלתי פעמיים אנטיביוטיקה אך בפעם השניה לאחר סיום האנטיביוטיקה אחרי כשבוע שוב הופיע כאב גרון (אם כי משמעותית חלש יותר וללא חום) ואז רופא משפחה אמר לי לא לקחת כלום בגלל שזה לא יעסור בגלל הנשאות ובעצם לא טופלת וזה עבר מעצמו. ועכשיו בימים האחרונים (עבר כחודש) שוב יש לי כאב גרון אבל ממש ממש חלש, יותר כמו תחושת אי נוחות בגרון וגם מעט נזלת ומשטח חיובי מלפני שבוע, כשעשיתי אותו לא הרגשתי כאב גרון. השאלה אם בעצם אני צריכה להיות מטופלת גם עכשיו באנטיביוטיקה ואני מסתובבת לא מטופלת...

אין לי סיבה לחלוק על המלצות רופא המשפחה שלך.

מנהל פורום מחלות זיהומיות