זיהום בעקבות פצע בעור

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/03/2019 | 16:06 | מאת: עדי

שלום. לפני שבועיים בני בן ה3 הסתפר במספרת ילדים ונחתך באוזן ממכונת הגילוח ודימם ממש מעט. אתמול בלילה, שבועיים אחרי האוזן אדומה וטיפה חמה..קשה לי לומר אם גם זקורה..אבל נראה שלא..ללא חום או תסמינים נוספים. האם יכול להיות קשור לחתך מהמספרה? כלומר שחלילה חדר חיידק דרך העור והתסמינים מתחילים רק עכשיו? שושנה צלולויטיס חיידק אלים וכדומה? כמו כן, במידה והזיז הפטמתי( מאחורי האוזן) אינו בולט או נפוח ..האם אפשר להסיק שלא מדובר במסטואידיטיס חלילה? תודה רבה

שלום עדי, אין זה סביר שרק היום החלה 'צלוליטיס' בגלל חתך שנגרם בעור באותו המקום לפני כשבועיים, אך זיהום כזה יכול להתפתח כתוצאה מסיבות עכשוויות אחרות (גרוד, עקיצה וכד'). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות