EBV - מחלת נשיקה כרונית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/03/2019 | 19:46 | מאת: זיו

שלום ד"ר, לפני 6 חודשים ביצעתי בדיקת דם ל-EBV, להלן התוצאות: vca igm - negative vca igg - positive ebna igg - negative הרופא איבחן שזו מחלת הנשיקה בשלב מתקדם. בימים האחרונים ביצעתי שוב את הבדיקה והתוצאה זהה. לא התפתחו נוגדנים ל igg ebna. מה המשמעות של זה? האם יש לי EBV כרוני? האם יש לי חוסר בתאי T? הבדיקה בוצעה מלכתחילה בגלל כאבי גרון שלא עברו (כבר 9 חודשים ורק עכשיו מתחיל להרגיש שיפור מסויים). בנוסף לתשישות, כאבי ראש ואוזניים לעיתים. יש לציין שבלוטות הלימפה לא היו נפוחות. אודה לתשובתך.

שלום זיו, 1. לאחר הדבקה ב- EBV הוא נשאר בגוף שלנו "לנצח", בד"כ במצב רדום. 2. שלוש הבדיקות שאת תוצאותיהן צרפת מעידות על כך שכנראה נדבקת מתישהו בעבר ב- EBV. זה הכל. הרבה בריאות אפי

20/03/2019 | 08:45 | מאת: זיו

אם נדבקתי בעבר, ebna igg לא אמור להיות positive?

אמור

20/03/2019 | 09:28 | מאת: זיו

אז מה המשמעות לכך ש- igg ebna ebv לא נהיה חיובי לאחר תקופה ממושכת זו? (חצי שנה מאז הבדיקה הקודמת ו9 חודשים לאחר תחילת תסמינים) תודה מראש.

שלום זיו, אם יש לכך משמעות קלינית- היא לא ברורה גם לי. הרבה בריאות אפי

20/03/2019 | 10:43 | מאת: זיו

קודם כל, תודה על התשובות! דבר נוסף, האם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע כדי שישפכו יותר אור על כך? אם כן, אילו?

שלום זיו, תמיד אפשר לבדוק סוגים אחרים של נוגדנים ל- EBV, אבל לא ברור לי מה תעשה עם התוצאות. על סוגי הנוגדנים השונים לנגיף תוכל לקרוא ב- https://www.wikirefua.org.il/w/index.php/%D7%A0%D7%95%D7%92%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%A0%D7%92%D7%99%D7%A3_%D7%90%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%A8_-_Antibodies_to_Epstein-Barr_virus הרבה בריאות אפי

21/03/2019 | 10:48 | מאת: זיו

תודה רבה על התשובה. דבר אחרון, על פי הבדיקות שצירפתי, האם אני עדיין מדבק? אם כן, מה האינדיקציה שיכולה להיות לי לזה שאני מדבק או לא?

שלום זיו, בבדיקות שצרפת אין עדות לכך שאתה חולה או מדבק עתה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות