הדבקות ברוטה ובמחלות החיסון המחומש........

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/03/2019 | 18:31 | מאת: דנה

הבן שלי בן חודשיים וצריך להתחסן לרוטה והחיסון המחומש ופרס אר עוד מספר ימים. הבן השני שלי בן 4.5 ולא חוסן לרוטה כי היה חולה ופספס את החיסון הראשון בגלל שניתן לקבל אותו עד זמן מסויים את כמו כן פרבנר קיבל רק מנה אחת בגלל התקפי אסתמה קשים ואת המחומש קיבל. מחר, יש מפגש משפחתי עם ילד של בת דודתי בן חצי שנה שקיבל את חיסון הרוטה הפרס אר והמחומש ב 6 למרץ כלומר לפני לפני 8 ימים. הילד שלה מרייר תמידית והמון בגלל שכנראה צריכות לצאת לו שיניים . האם מגע של התינוק שלי וילדי שלא חוסנו איתו ועם הרוק שלו יכול להדביק אותם? ( הגדול בטוח יגע במחוסן ומכניס תמיד ידיים לפה מאז שהפסיק מוצץ, והקטן זה יותר מגע שלו עם הסבתא ידיה ובגדים שתרים את שניהם אחד לאחר השני, לאחר שהוא ירייר עליה. בוודאות.

שלום דנה, אינני מכיר המלצה לתינוקות בני חודשיים ולילדים בני 4.5 עם מערכת חיסונית תקינה - שלא חוסנו בעברם כנגד נגיף ה'רוטה' - להימנע ממגע קרוב על תינוקות בני חצי שנה רק בגלל שהללו כן חוסנו כנגד 'רוטה' לפני 9 ימים. הרבה בריאות אפי

נ.ב- החיסון 'המחומש' איננו מכיל נגיפים חיים ולכן איננו נחשב כמדבק.

מנהל פורום מחלות זיהומיות