סיכויי הדבקות באיידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/03/2019 | 07:58 | מאת: עלמה

שלום, הייתי בבדיקת דם ותוך כדי הבדיקה ראיתי שעל היד של האחות היה דם.. כנראה של המטופלת הקודמת. האם יש סיכוי להידבק באיידס/ היפטיטיס או כל מחלה זיהומית אחרת כך?

שלום עלמה, הדבקה בנגיפי 'איידס 'או 'הפטיטיס' במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

11/03/2019 | 11:36 | מאת: עלמה

מדוע לא סבירה? הרי מדובר על מגע של דם בדם... אשמח להסבר מתי מגע דם מדבר ומתי לא.. כמו כן, האם פריונים יכולים לעבור כך?

שלוםעלמה, 1. במונח "סבירות" נלקחים מרכיבים רבים כגון הסיכוי שהדם שהיה על היד של האחות היה נגוע בנגיף, הסיכוי שהדם הזה בא במגע עם פצע פתוח אצלך וכד'. 2. ייתכן שגם פריונים יכולים לעבור מאדם לאדם בדרך זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות