מידע על חיסון לשלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/02/2019 | 00:11 | מאת: יאיר

אני בן 71 ושוקל להתחסן נגד שלבקת חוגרת (בילדותי חליתי באבעבועות רוח) לאחר שידידה שלי חלתה במחלה וסבלה סבל איום במשך כמה חודשים. 1. האם במצבי החיסון מומלץ? 2. כמה מנות חיסון נדרשות וכל כמה זמן? 3. מה יעילות החיסון בגילי? 4. האם החיסון בקופת חולים כרוך בתשלום וכמה? 5. מהן תופעות הלוואי העיקריות?

שלום יאיר, 1. החיסון (שנמצא כיום בארץ) מיועד לאנשים מעל גיל 50, ומומלץ בישראל לאנשים מעל גיל 60. 2. כרגע מדובר במנה אחת בלבד. 3. לפי עדות החברה המייצרת, יעילות החיסון במניעת שלבקת חוגרת בקרב אנשים בגיל 79 - 70 שנה היא כ- 41%. 4. אינני בקיא במדיניות התשלום של קופת החולים בה אתה חבר. 5. תופעות לוואי צפויות לאחר מתן התרכיב כוללות: אודם, כאב, נפיחות, גרד במקום ההזרקה (10% ויותר) חום מקומי, המטומה (1-10%); כאבי ראש וכאבי שרירים (1-10%); Varicella-like rash או HZ-like rash במקום ההזרקה או במקומות אחרים בגוף (פחות מ-0.01%). 6. תוכל לקרוא על החיסון בצורה יותר מפורטת באתר- https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/epidemiology/td/docs/tadrich_Chisunim.pdf הרבה בריאות אפי

24/02/2019 | 00:02 | מאת: יאיר

תודה על התשובה המפורטת. 2 שאלות נוספות: 1) כמה שנים נהוג החיסון הזה בישראל ובעולם? 2) במדריך של משרד הבריאות כתוב: החיסון אינו מיועד למניעה של זיהום ראשוני בנגיף אבעבועות רוח. מה ההבדל בין החיסון לשלבקת חוגרת למבוגרים והחיסון לאבעבועות רוח לילדים? האם זה לא אותו וירוס שגורם לשתי המחלות?

שלום יאיר, 1. לפי מיטב ידיעתי החיסון כנגד שלבקת חוגרת הקיים כיום בארץ (החי-מוחלש) אושר לשימוש ע"י ה- FDA האמריקאי בבני 60 ומעלה בשנת 2005. 2. ההבדל העיקרי בין חיסון זה לבין החיסון כנגד אבעבועות רוח הוא בריכוז הנגיף (שגורם לשתי המחלות). הרבה בריאות אפי

25/02/2019 | 00:39 | מאת: יאיר

שוב תודה רבה. האם יש בישראל גם את החיסון החדש שניתן ב 2 מנות והוא יעיל יותר מהחיסון הישן אך גם יש לו יותר תופעות לוואי? https://www.msn.com/en-us/health/medical/why-is-the-shingles-vaccine-so-painful/ar-BBTU7Bl#page=2

שלום יאיר, לפי מיטב ידיעתי ה- adjuvant recombinant subunit vaccine לשלבקת חוגרת עדיין לא אושר לשימוש בארץ. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות