שאלה על emtrivir prep

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/02/2019 | 11:58 | מאת: יאיר

שלום! אשמח לתשובות מקצועיות בנוגע למספר שאלות בנושא פרפ. שאלתי שאלות אלו את הרופא שנתן לי את המרשם, אך לצערי לא היו לו תשובות ראויות לספק לי עקב חוסר ידע. א. אני ספורטאי שצורך מוצרי חלבון בכמות גבוהה מידי יום. האם ישנה בעייתיות לשילוב מוצרי חלבון אלו יחד עם לקיחת הפרפ? אם כן - מה הדבר הכי חמור שזה יכול לעשות לי בגוף? אציין שאני מודע לכך שעליי לבצע בדיקות לתפקודי כבד וכלייה כל שלושה חודשים, ואני אכן עושה זאת. ב. האם ישנה בעיה לקחת את הכדור לפני שינת הלילה? אני לוקח אותו בסיום ארוחת הערב? האם הספיגה שלו פחות יעילה כשהוא נלקח לפני השינה? ג. אני צורך את הפרפ ביחד עם שימוש בקונדום כמובן, אך ברצוני לדעת אם חס וחלילה יקרע הקונדום ואני הצד הנחדר ביחסים הומוסקסואלים, מהי הסבירות באחוזים שאדבק? (כשאני מקפיד באופן עקבי לקחת את הפרפ יום יום על פי התנאים שציינתי ב:א׳ ו- ב׳ ללא פספוס של אף יום). הבריאות שלי חשובה לי מאד, לכן אשמח מאד למענה מקצועי בנושאים הללו כדי שאדע איך להתנהל בהמשך עם תרופה זו (כאמור, לרופאים שאמורים להיות עם ידע בתחום - לא היו תשובות לספק לי, לצערי). תודה רבה:)

שלום יאיר, 1. אינני מכיר בעיה מיוחדת הנובעת משילוב של מזונות עתירי חלבון עם emtrivir. 2. אפשר לקחת תרופה זו בכל אחת משעות היממה, אך רצוי לעשות זאת עם אוכל. 3. תוכל לקרוא יותר על התרופה באתר- https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_5_81487517.pdf. 4. אינני מכיר מידע סטטיסטי על סיכויי ההדבקה ב- HIV לאנשים שנוטלים תרופה זו ובמקביל הקונדום שמשמש אותם ליחסי מין נקרע, אך סביר שהוא מאד נמוך. הרבה בריאות אפי

19/02/2019 | 11:08 | מאת: יאיר

תודה רבה ד״ר על התשובות המפורטות. שאלה קטנה נוספת: האם ישנה בעיה לשלב תרופה זו עם אלכוהול?

שלום יאיר, סביר שאם מדובר בכמות מתונה של אלכוהול אז לא צריכה להיות בעיה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות