תולעי מעיים-הורמוקס לא עוזר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/02/2019 | 21:34 | מאת: עמית

שלום. אני בן 17 ולפני שבוע התחלתי לקחת ורמוקס לאחר שראיתי תולעי מעיים בצואה ( יש לציין שאלו נראות כמו תולעי סיכה) הרופאה אמרה לי לקחת כדור אחד ולאחר 10 ימים עוד אחד. יום אחרי שלקחתי את הכדור הראשון לקחתי עוד כדור מכייון שלא חשתי בהשפעת הכדור. לאחר שלקחתי שני כדורים עדיין הרגשתי את התולעים. דיברנו עם הרופאה והיא אמרה לקחת שני כדורים ביום למשך שלושה ימים. התחלתי שסיימתי לקחת את הכדורים עדיין ראיתי תולעים בצואה. הרופאה אמרה שצריך להפסיק לקחת ורמוקס( בסך הכל לקחתי 7 כדורים) ולעשות בדיקת צואה. יש לציין שאני עדיין מרגיש את התולעים ושבעבר היו לי תולעי מעיים לא פעם אחת. השאלות שלי הן: 1. למה הורמוקס לא השפיע אצלי והאם לקחת מינון יתר של ורמוקס? 2. האם אני יכול לקחת תורופות יותר חזקות מהורמוקס דרך רופא המשפחה? או שאני חייב דרך רופא מומחה 3. האם אני חייב לעשות בדיקת צואה שתיקח זמן ובנתיים התולעים יציקו לי או שאני יכול ללכת לרופא מומחה ושלפי הסיפור שלי הוא יכול להביא לי תרופה יותר חזקה. 4. האם זה בעבר לקחתי וקמוקס וזה השפיע והיום לא מביע על כך שהתולעים התרגלו לורמוקס. תודה מראש!

שלום עמית, 1. ה'וורמוקס' נחשבת כתרופה מוגבלת (למשל, לא משפיעה על על ביצי התולעים). 2. עדיין לא השלמת את הטיפול בתרופה זו (מנה נוספת לאחר כ- 10 - 14 ימים מהראשונה). 3. אין זה סביר שהתולעים "שלך" התרגלו ל'וורמוקס'. 4. קיימות תרופות נוספות לטיפול בזיהום שנגרם ע"י תולעי סיכה, ואם הן קימות בארץ רופא/ת המשפחה יכול/ה לרשום אותן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות