תרומת דם ובדיקות דם שגרתיות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/01/2019 | 16:15 | מאת: דינה

שלום ד"ר ברצוני לדעת האם תרומת דם דרך רכבי מדא ליד קניונים הוא בטיחותי זאת אומרת האם הם מקפידים על מחטים חד פעמיות מאיש לאיש..דבר שני אני קצת חוששת עשיתי בדיקות דם שגרתיות דרך קופת חולים ומכיוון שהאחטת לא הצליחה למצוא לי וריד היא פשוט הסירה כפפה אחת ומיששה את ידי עם ציפורנייה כדי למצוא וריד האם אניאמורה לחשוש מזה שמה אולי ציפורניה או ידה נגעו בדם שלי בפתח המחט...יש לי פחד ממחלות כמו איידס וכאלה..האם היא אמורה להיות בריאה כאחות מאיידס.( תנאי עבודה) בכל אופן אשמח לתשובה.דרך אגב בעבר עשיתי בדיקה לhivויצאה 0.10 שלילי מה זה אומר המספר..תודה רבה..

שלום דינה, 1. התרמות הדם של מד"א נחשבות כבטוחות למדי (הן עבור התורם/ת והן עבור הנתרם/ת). 2. לקיחות הדם בקופות החולים נחשבות כבטוחות למדי. 3. הבדיקה היא שלילית, ולמספר (המצוין בשאלתך) אין ערך משמעותי כלשהו. הרבה בריאות אפי

01/01/2019 | 18:20 | מאת: דינה

תשובה שלילית משמעו שאני בריאה?

שלום דינה, תשבה שלילית פרושה שאין עדות לכך שנדבקת ב- HIV. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות