דלקת בדרכי שתן לאחר טיפול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/10/2018 | 14:48 | מאת: אבי25

שלום רב מצרפת תוצאות תרבות אחרונה שביצעתי טובה נוכחות שלהאי קוי השתן לאחר טיפול אנטיביוטיקה שלא עזר. Ampicillin R >=32 Amoxicillin/CA I 16 Piperacillin/tazobactam S 8 Cefoxitin S 8 Ceftazidime S <=1 Ceftriaxone S <=1 Cefuroxim sodium R 32 Cefuroxime axetii R 32 Meropenem S <=0.25 Ertapenem S <=0.5 פתח בדיקה Amikacin S <=2 Gentamicin S <=1 Fosfomycin S <=16 Ciprofloxacin R >=4 Nitrofurantoin S <=16 Cephalexin S 16 Trimethoprim/sulfa R >=320 הרופאה רשמה שלי צפוייםט פורטה האם הזה מתאים? למיטב ידיעתי אני עמידה צפלוספורינים. איזה אנטיביוטיקה מתאימה לפי התרבוית? קשה לי לסמוך על הרפואה שעשתה לי טעויות לא פעם הבאנטיביוטיקה המתאימה לחיידק ובכך פיתחתי עמידות להמון אנטיביוטיקות.

שלום אבי25, 1. החיידק שצמח בדגימת השתן שלך דווח כרגיש לתרופה שנרשמה לך (Cephalexin). יחד עם זאת, אכן נראה שהוא עמיד למספר 'צפאלוספורינים' אחרים, לרבות כאלו מדור מתקדם יותר. 2. לא ברור לי משאלתך איזה טיפול אנטיביוטי אחר לא עזר. 3. דרך אגב, אם את סובלת מדלקת בדרכי השתן, הרי שלפי ה'אנטיביוגראם' שצרפת האופציות הטיפוליות באנטיביוטיקות שניתנות דרך פה (PO) הן מאד מוגבלות. הרבה בריאות אפי

28/10/2018 | 15:36 | מאת: אבי25

מתשובתך לא הבנתי האם האנטיביוטיקה הנל תעזור? למרות היחידות צפלוספורינים האחרים?

שלום אבי25, משאלתך לא הבנתי אם יש לך זיהום בדרכי השתן (צמיחה של חיידק בדגימת שתן א י נ נ ה זהה לזיהום). הרבה בריאות אפי

28/10/2018 | 17:56 | מאת: אבי25

בתרבית יצא נוכחות של 1000 אי קולי. ברוב הפעמים יש נוכחות מעל 100,000.

שלום אבי25, משאלתך עדיין לא הבנתי אם יש לך זיהום בדרכי השתן (צמיחה של חיידק בדגימת שתן א י נ נ ה זהה לזיהום). הרבה בריאות אפי

28/10/2018 | 20:14 | מאת: אבי25

אני לא יודעת אם רופאה נתנה אנטיביוטיקה סימן שהיא חושבת שיש. לי כרגע יש רק אי נוחות כי יש לי גם מעורבות של קנדידה אז אני לא יושעת להגיד אם זה זיהום אבל יש צמיחה בשתן.

שלום אבי25, על סמך הנתונים בשאלתך גם אני לא יכול להגיד האם מדובר בזיהום אמיתי או לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות