דלקת גרון חיידקית בתינוקת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/10/2018 | 23:01 | מאת: שחר

שלום רב, ביתי בת שנה וחצי וכנראה עם דלקת גרון. לא נעשה משטח אך הרופא המליץ להתחיל טיפול. לוקחים כבר יומיים טיפול ואין חום. 1. מדוע רובם טוענים שהסיכוי שדלקת גרון חיידקית תתפרץ בתינוקות קטנים מאוד נמוך? 2. כיצד אני בודק אם זו דלקת גרון חיידקית לאחר שכבר התחלנו אנטיביוטיקה? 3. כיצד מומלץ לשלב פרוביוטיקה בכדי למזער נזקים למערכת העיכול? תודה רבה.

שלום שחר, 1. הטענה ש"הסיכוי שדלקת גרון חיידקית תתפרץ בתינוקות קטנים הוא מאוד נמוך" מבוססת על מידע אפידמיולוגי סטטיסטי. 2. האבחון של דלקת כזאת לאחר יומיים של טיפול אנטיביוטי (מתאים) הוא בעייתי. 3. אינני מכיר מספיק את יעילות הטיפול הפרוביוטי (או את נזקיו האפשריים) בסיטואציה המתוארת בשאלתך. הרבה בריאות אפי

05/10/2018 | 14:18 | מאת: שחר

אפי, תודה רבה על תגובתך המהירה. עכשיו אני נמצא בדילמה מה לעשות. יש סיכוי שהדלקת הייתה בעצם ויראלית ואנחנו סתם נותנים לילדה אנטיביוטיקה. מה אתה ממליץ לעשות עכשיו? מדוע לא עושים אוטומטית משטח גרון בכדי לוודא מה מקור הדלקת לפני שרצים ונותנים אנטיביוטיקה או לפחות עושים זאת במקביל? תודה רבה, שחר

שלום שחר, 1. אני חושש שאין לי המלצות עבורך. 2. במקרים שיש ספק קליני (בין דלקת גרון 'סטרפטוקוקסאלית' לבין דלקת גרון נגיפית), אני בעד ביצוע תרבית גרון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות