דלקת גרון - טיפול באזניל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/09/2018 | 12:35 | מאת: אב

שלום, רופא שבדק אותי אתמול במוקד זיהה דלקת גרון חיידקית (לא בוצע משטח), ורשם לי אזניל מג לשלושה ימים. היום הגעתי לרופא המשפחה שאמר שזה אכן נראה כמו חיידק, אבל אזניל לא מתאים, ורשם לי רפאפן 500x2. אני מעדיף אזניל כי נראה לי שהוא עושה פחות בעיות בבטן. האם באמת אזניל לא מתאים? האם המינון של הרפאפן נכון? (בעלון כתוב 1000x2). תודה

שלום אב, הפרוטוכולים המקובלים לטיפול בדלקת גרון סטרפטוקוקסאלית (במבוגרים) בשתי התרופות המוזכרות בשאלתך הם: 1. רפאפן- 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים. 2. 'אזניל'- מנה ראשונה של 500 מ"ג ואח"כ 250 מ"ג פעם ביום למשך עוד 4 ימים, או 500 מ"ג פעם ביום למשך 3 ימים. הרבה בריאות אפי

30/09/2018 | 19:26 | מאת: אב

תודה ד"ר על התשובה. אני קורא בכך מיני מקומות שאזניל פחות יעיל במניעת סיבוך של קדחת שגרונית. האם כך הדבר? או שניתן לקבל אזניל ולהיות רגוע? תודה

שתי האלטרנטיבות המתוארות בתשובתי נחשבות כטובות

מנהל פורום מחלות זיהומיות