חשש לשחפת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/08/2018 | 12:46 | מאת: מומו

שלום רב, לאחרונה אימי בת 62 עברה ניתוח להרחבת צינורית השתן עקב היצרות. לדברי הרופא הדבר לרוב יכול לנבוע משפחת ולכן שלח אותה לבצע בדיקת מנטו שהתוצאה בה הייתה חיובית 33 מ"מ. כמו כן מבדיקה שערכתי - אימי חוסנה בגיל 13 בחיסון מנטו. בוצעו בנוסף צילום חזה שהיה תקין ונשלחו לבדיקה 3 בדיקות שתן לשחפת בזה אחר זה שטרם הגיעו תשובות שלהן. שאלותיי הן: האם יש דרך לברר האם החיידק פעיל? או שמה מדובר בחיידק רדום שהוזרק במסגרת החיסון בילדותה? נוסף על כך איך עלינו כבני משפחה לנהוג כרגע אנו חוששים מאוד מהידבקות... והאם יש בדיקה נוספת שכדאי לבצע על מנת לברר האם החיידק פעיל או לא? תודה,

שלום מומו, 1. בנוסף לתרביות, אפשר לאבחן שחפת של דרכי השתן ע"י ביצוע PCR ייעודי לחיידק בדגימת שתן. 2. אם כל הבדיקות הנ"ל כל תהיינה שליליות, אז כדי לדעת האם בדיקת ה'מנטו' של אמך היא אמיתית (דהיינו מעידה על כך שיש בגופה חיידק שחפת רדום), או 'חיובית כוזבת' (רק בגלל שהיא חוסנה כנגד שחפת בילדותה) אפשר בצע בדיקת דם שנקראת Quantiferron TB. הרבה בריאות אפי

29/08/2018 | 14:53 | מאת: מומו

בהמשך לשאלה הקודמת, אמי עברה אתמול בדיקת קוונטיפרון שהתשוובה שהתקבלה הינה שלילי. כפי שציינת מנטו יצא חיובי 33 ממ. צילום ריאות תקין, נשלחו 3 בדיקות שתן crp תשובה תהיה רק באוקטובר. האם עדיין יתכן חיידק פעיל ומדבק? במידה ואכן פעיל בדרכי השתן מהם הדרכים והחשש מהידבקות? מהאוויר? שירותים? תודה רבה,

מנהל פורום מחלות זיהומיות