מיקופלסמה ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/08/2018 | 16:40 | מאת: אנונימי

שלום דוקטור, אישתי עשתה בדיקות, שמצאו אצלה מיקופלסמה גניטליום. הרופא רשם לה ציפרודקס ודוקסילין, ואמר לה שגם אני חייב לקחת תרופות אלו במקביל אליה. העניין הוא שאסור לי להשתמש בתרופות אלו, עקב מיאסטניה גרביס. בצעתי בדיקת דם לגילוי החיידק, התוצאה הייתה שלילית. Mycoplasma lgG - AU/mL 0.3 Mycoplasma lgM Negative רופא הנשים של אישתי אומר שבכל זאת צריך לקחת דוקסילין. האם אכן חייב לקחת את התרופה למרות תוצאה שלילית?, והאם יש משהו ממשפחת הפניצילין או הכלורופיניקול אשר אפשר לקחת במקום? תודה רבה

שלום אנונימי, 1. אתה לא חייב לעשות שום דבר. 2. תרופה חלופית שעשויה להתאים למצבך נקראת 'אזיטרומיצין'. הרבה בריאות אפי

15/08/2018 | 21:30 | מאת: אנונימי

תודה על המענה דוקטור. אזיטורימיצין גם נמצאת ברשימת התרופות שלא לוקחים עם מיאסטניה גרביס, היא נמצאת ממש מתחת לדוקסילין ברשימה. הבנתי אז שאפשר שלא לקחת כלום, בגלל שבדיקת הדם שלילית. תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות