פרווי וירוס ונפיחות בלוטת לימפה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2018 | 15:52 | מאת: זיו

שלום רב, לפני כחודש התחילו לכאוב לי מאוד השרירים בכל הגוף מלווה בחום לא גבוה וחולשה, הרופאה חשבה שמדובר בשפעת ולאחר שהתופעות לא עברו ביצעתי בדיקות דם בהם יצאו תפקודי כבד גבוהים, אנמיה, פגיעה קלה בכדוריות הדם. במקביל התנפחה לי בלוטת לימפה בצוואר. בשל הממצאים הללו נשלחתי לאולטרסאונד צוואר שיצא תקין, אולטרסאונד בטן שיצא תקין, ct צוואר, חזה, בטן ואגן שיצא תקין ובבדיקת דם נוספת שביצעו לי נמצא וירוס pravo virus b19 פעיל. נאמר לי לחכות ולבצע שוב בדיקות דם ואכן עשיתי זאת. לאחר שבועיים ביצעתי בדיקות דם חוזרות והאנמיה השתפרה, תפקודי הכבד השתפרו לכיוון חיובי ונפיחות בלוטת הלימפה ירדה משמעותית אך עדיין הבלוטה קיימת. מקריאתי באינטרנט אכן הממצאים שלי כולם יכולים להתאים לפרוו וירוס הפעיל שנמצא לי אך לא ראיתי שום דבר שקשור לנפיחות בלוטת לימפה. האם לדעתך בלוטת לימפה יכולה לגדול בשל וירוס. אני שוקלת האם לא כדאי לי לנקר את הבלוטה ליתר בטחון על מנת להיות רגועה. אשמח לשמוע דעתך. בברכה זיו

שלום זיו, גם אני חושב שכדאי לחפש סיבה אחרת לבלוטת הלימפה הנפוחה שיש לך בצוואר מזה כחודש. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות