אלרגיית מזון לאספרגיליוס ניגר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/08/2018 | 18:46 | מאת: גל אברהם טל אור

שלום רב, לאחרונה גילו לי בבדיקת דם אלרגייה ברמה גבוהה לאספרגיליוס ניגר (יש לי תסמונת מעי רגיש כ25 שנים שהחלישה לי את המערכת החיסונית). ההשפעה של כל דבר שיש בו אספרגיליוס ניגר מיידית עד מקסימום 10 דק הכוללת התנפחות מיידית של איזור הבטן, כאבים עזים באיזור הכבד, כאבים באיזורי המעיים, שיבוש ביציאות בשירותים, תשישות ועוד. כמובן שאני נמנע בכל מעודי מבצל ושום (שיכולים להיות נגועים), ומכל מזון המכיל E330 חומצת לימון שהרי מייצרים אותה מאספרגיליוס ניגר. בעשור האחרון קיימים אצלי גם סימפטומים אחרים שקראתי שיכולים להיות מיוחסים לאספרגיליוס, כגון בעיות שמיעה מובברת ורעשים בלתי מוסברים באוזן ימין ודלקת כרונית במפרקי כפות הידיים והאצבעות. שאלותיי הן: 1. האם אני במצב מסכן חיים? ואיך להימנע מכך? 2. האם יש פתרון או תקופה? כי אני חא מבין אם אני אלרגי לזה, האם יש לי את זה בגוף וצריך להרחג את זה, או שאין לי ולכן כל פעם שזה מגיע לגוף, אני סובל. 3. האם ישנו רופא המתמחה בנושא שיכול לעזור לי להגיע לרמת חיים סבירה, אם לא טובה יותר? תודה מראש, בברכה, גל אברהם טל אור

שלום טל, נסה להפנות את שאלתך לפורום של רופא/ה המומחה/ית באלרגיות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות