igg גבולי בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/07/2018 | 11:48 | מאת: שחר

לפני כשלושה חודשים ערכתי בדיקה לcmv שנמצאה שלילית ( לנוגדנים ומחלה פעילה). עם כניסתי הנוכחית להריון ( שבועיים לערך לאחר הביוץ) עשיתי בדיקה נוספת בה נמצא igm שלילי. igg- נמצא גבולי ( עשוי פעמיים). בנוסף רשום שהשיטה הודגמה בשיטה אחרת והתוצאה igg שלילי. אני מאוד לחוצה. האם ייתכן שהייתה מחלה פעילה ב3 החודשים שקדמו להתעברות? שנוגדנים של igm היו וכבר הספיקו להיעלם? מה משמעות הבדיקה. כמובן אחזור על הבדיקה אך אודה לתשובתך בהקדם. תטדה מראש

שלום שחר, בבדיקות שצרפת אין עדות להדבקה לאחרונה ב- CMV. את מוזמנת להתייעץ על כך גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 6243669 - 02 (או 3 בסוף). הרבה בריאות אפי

18/07/2018 | 21:04 | מאת: שחר

המון תודה ד"ר על תשובתך המהירה. אתה יכול לשער ממה נבעה הקפיצה הקלה בigg?

שלום שחר, בין כל שתי בדיקות (גם אם תיקחי אותן באותו יום ותשלחי אותן לאותה מעבדה) עשויים להתגלות הבדלים קלים. לפעמים ההבדלים הקלים הללו הם בין "שלילי" ל"גבולי", ולפעמים הם יכולים להתרחש אפילו במרווח שבין "גבולי" ל"חיובי". הרבה בריאות אפי

19/07/2018 | 16:43 | מאת: שחר

תחילה צודה רבה על תשובותיך המפורטות. אציין כי קיבלתי היום תשובות של בדיקת cmv נוספת שנערכה כ6 ימים לאחר שערכתי את הקודמת ( עשיתי את זה במסגרת בדיקות סקר כוללות). גם כאן igm שלילי ואילו igg 9.8 au/ ml. עלייה זניחה של 0.3 אני מניחה שאין לכך משמעות לאור תשובתך הקודמת. שאלתי היא לאור העובדה שהigg לא יורד- האם יש לראות בכך איזשהו חיסון למחלה? ( מניחה שלא). אילו גורמים יכולים היו בשתי בדיקות עוקבות לעלייה מינורית אומנם? האם אני יכולה להמשיך את ההריון כאילו ראיתי שלילי לחלוטין כמו בבדיקות קודמות? תודה רבה וסליחה מראש על החפירה.

שלום שחר, בבדיקות שצרפת אין עדות מספקת לכך שנדבקת ב- CMV לאחרונה. אם ה- IgG מוגדר במעבדה כ'גבולי' בלבד- גם אין עדות מספקת לכך שנדבקת בנגיף זה בעבר. בנוגע למשמעות התוצאות בהקשר להריונך- את מוזמנת להתייעץ על כך עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 6243669 - 02 (או 3 בסוף). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות