סטרפטוקוקוס B בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/06/2018 | 20:42 | מאת: עדי

שלום רב ד"ר יקר, אני בת 31 בהריון ראשון שלי(שבוע 36). נודע לי שיש לי חיידק סטרפטוקוקוס B בנרתיק או במעיים(רופאת הנשים עשתה לי תרבית) שאלותיי הן: 1- כיצד יתכן שקיבלתי את חיידק זה? 2- האם יתכן שהוא הועבר אלי דרך בעלי? בקיום יחסי מין ואגינליים? 3-האם זה מוגדר מחלת מין? 4-האם זה מדבק? כלומר האם אני יכולה להדביק את בן זוגי? 5- עד כמה זה מסוכן לעובר? סליחה מראש על כל השאלות והמון תודה

שלום עדי, 1. לכולנו יש חיידקים רבים באברים מסוימים בגוף (לוע, מעיים ועוד), ולנשים יש חיידקים שונים גם בנרתיק, כשאצל לחלק נכבד מהם כוללת ה'פלורה' הזאת גם את חיידקי ה'סטרפטוקוקוס' מקבוצה B. 4,2. גם אם החיידק עבר אלייך (מתישהו) מבן זוגך, או יעבור אליו (מתישהו) ממך, אין לכך חשיבות מעשית. 3. המצאות החיידק בנרתיק איננה מוגדרת כמחלה בכלל, וכמחלת מין בפרט. 5. ילוד שנולד בלידה נרתיקית לאם שהיא נשאית של החיידק עשוי לפתח מחלה קשה (למשל דלקת קרום המוח), ולכן מקובל לתת לנשים כאלו טיפול מונע באנטיביוטיקה במהלך הלידה (הנרתיקית). הרבה בריאות אפי

27/06/2018 | 23:35 | מאת: עדי

תודה רבה על התשובה המפורטת. ברשותך, האם בכל זאת ניתן להדבק ביחסי מין? האם גבר יכול להיות נשא על איבר מינו? והאם חיידק זה נמצא בגרון? או רק חיידק מסוג A? תודה שוב.

שלום עדי, בוודאי שחיידק ה'סטרפטוקוקוס' B יכול להמצא ע"ג העור של אבר המין הגברי (ואפילו לגרום במקרים נדירים לדלקת בדרכי השתן אצל גברים ולדלקת של העטרה אצל גברים שלא נמולו); וגם בגרון שלהם (ושם לגרום בקרים נדירים לדלקת גרון). ולכן, מן הסתם, הוא יכול לעבור במהלך יחסי מין מגבר לאשה ומאשה לגבר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות