קנדידה מערכתית- עזרה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/05/2018 | 15:45 | מאת: רונן

שלום , אני סובל כבר 15 שנה מקנדידה מערכתית(אוזניים,קרקפת,לשון,קיבה, ציפורניים) שהתפתחה לאחר טיפול של שנה וחצי במינוציקלין בשילוב תזונה גרועה. כל הטיפולים הטבעיים והדיאטות כולל כמויות אדירות של פרוביוטיקה (200 מליארד ביום) לא עזרו וגם הרופאים מזלזלים במצבי - רושמים קצת ניסטטין או דקטרים וכמה כדורי פלוקונזול שממש לא מזיזים לי. אני מיואש ומחפש רופא / טיפול אמיתי ורציני. למי לפנות ומה אפשר לעשות? אני יודע שיש טיפולים הרבה יותר חזקים כמו ספורנוקס שיש לה טווח רחב יותר או אמפוטריצין b דרך הוריד אך נראה שכולם נמנעים מזה . תודה

שלום רונן, המונח "קנדידה מערכתית"- בהקשר המתואר בשאלתך, איננו מוכר לי ולכן אין לי מושג איך לטפל בו. הרבה בריאות אפי

20/05/2018 | 18:52 | מאת: רוני

האם ניתן לבצע בבית חולים מסוים בדיקה לזיהוי קנדידה בתשלום בפרטי , באופן כזה שתשובה חיובית תענה על הדרישות של הרפואה הקונבנציונאלית?

שלום רוני, נראה שהבעיה שלך היא לא רק של האבחנה אלא יותר של הצורך בטיפול: קל מאד לבודד בתרביות 'קנדידה' שנמצאת בצואה או על גבי העור (וסביר שהיא נמצאת באברים אלו אצל רובנו אם לא אצל כל אחת ואחד מאתנו). אך כדי שהרופא הקונבנצינאלי הסביר יסכים לתת לאדם שאצלו בודדה פטריה זו טיפול- למשל ב'אמפוטריצין B' כמו שהצעת- עליו להשתכנע גם שהפטריה זו גורמת לתחלואה כלשהי אצל אותו אדם וגם שהתועלת של הטיפול הזה עולה על נזקו האפשרי. מהאבחנה שמישהו נתן לך, "קנדידה מערכתית", אני לא השתכנעתי לא בכך ולא בכך. לאור זאת, אולי כדאי לך לפנות לאותו מישהו. הרבה בריאות אפי

21/05/2018 | 07:09 | מאת: דרור

לא נתנו לי אבחנה של קנדידה מערכתית, פשוט יש לי זיהום פטרייתי ב5 מוקדים שונים בגוף אז אני כבר קורא לזה פטרייתי. רופאי עור ראו בבירור שיש זיהום של פטרייה בלשון ובאיבר במין ועל כן קיבלתי תרחיף ניסטטין ופלוקוזנול . הבעיה שהמינון נמוך והתרופות לא עובדות. אני יודע שאפשר לקחת תרבית בבית חולים , לגדל , לראות איזה סוג קנדידה ולראות גם לאיזה תרופה היא רגישה ולהתאים את הטיפול המדויק- השאלה איך וכיצד עושים זאת ?

שלום דרור, אני יודע שבהדסה עין כרם עושים זאת. מציע לך להתקשר ישירות עם המעבדה המיקרוביולוגית בבית חולים זה (או בכל בית חולים גדול אחר בארץ) ולשאול. הרבה בריאות אפי

30/11/2018 | 15:56 | מאת: איתמר

רונן, אני גם מאוד סובל מקנדידה (לפחות כך איבחנו אותי ברפואה הלא קונבנציונלית) מה עשית מאז ההודעה כאן? למי פנית? אני רוצה לפתור גם את הבעיה שיש לי... התחילו לי מן תחושות פלוס כאבים לא נוחים בצד שמאל של החזה בנוסף לתסמינים שהתחילו לפני שנתיים וחצי או שלוש... אני שנים הייתי בבדיקות ולא מצאו... ורק לפני שלוש שנים עשו לי אבחנה לא קונבנציונלית שמצאה לי קנדידה, הטיפול לא עזר במקצת אבל לא פתר את הבעיה שהולכת ומתפשטת...

30/11/2018 | 15:57 | מאת: זה המספר שלי

0545557091 אשמח אם תיצור איתי קשר

03/12/2018 | 17:42 | מאת: איתמר

רונן אני גם סובל... נוכל לשוחח? אני גם מאוד רותה לבדוק את בעייתי... אצלי יש תחושות קצת שונות בגוף... חייב לדעת אם יש מישהו שעזר לך...

מנהל פורום מחלות זיהומיות