חיסון לשפעת לנוסעים לארה"ב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/02/2018 | 01:41 | מאת: חנה

שלום רב, יש לי שתי שאלות. 1- בני בן 33 טס לארה"ב באמצע חודש מרץ. בידיעה כי יש התפרצות של שפעת באמריקה ,האם רצוי שיתחסן ומהו הזמן המתאים ושעליו לעשות זאת? 2- לפני כ 10 ימים חשתי כאב בפנים בעיקר בצד ימין(אבל לא רק..)כאב בלסתות שעלה לרקות ולמצח. יצא פצע באמצע המצח והתנפח לי מעל ומתחת לעיניים בשני הצדדים. אחרי שאובחן ע"י רופא עור כחשד להרפס, ( הוא לא היה בטוח) נתן לי כדורי זובירקס 200 חמישה ביום למשך חמישה ימים כמו כן כדורי אזניל שניים פעם ביום לשלושה ימים ומשחת סטפידרם למרוח פעמיים ביום. ל10 ימים. הנפיחות ירדה בהדרגה וגם הכאבים נחלשו אחרי חמישה ימים אך מסביב לגלד של הפצע עדיין יש אודם רגישות וכאב קל. האם יתכן שהחיידק עדיין פעיל ויחזור להתפרץ ומינון התרופה לא הספיק? (קראתי שנהוג לתת מינון של זובירקס 400) והאם בכלל מתאים לתת טיפול כזה כשהאבחנה לא בטוחה? האם אין מקום לקחת בדיקה יותר מדויקת? האם מומלץ ומספיק להמשיך למרוח את המשחה סטפידרם יותר מ10 ימים? כפי שהמליץ הרופא? ובכלל מהו הטיפול המומלץ במקרה זה? תודה. תודה

שלום חנה, 1. אם בנך מעוניין להקטין את סיכויו לחלות בשפעת והוא מבין את מגבלותיו של החיסון הקיים כיום כנגד מחלה זו ומכיר את סיבוכיו האפשריים- אז מומלץ לו להתחסן. אם הוא מחליט לעשות זאת אז הזמן הוא עכשיו. 2. 'הרפס זוסטר' בד"כ מתפרץ רק בצד אחד של הגוף, ובד"כ לא גם מעל לעיניים (ברקות ובמצח) וגם מתחתיהם, כך שתיאור מחלתך איננו אופייני לנגיף זה. יחד עם זאת, לפי דברייך את משתפרת בעזרת הטיפול שהומלץ לך. אם קצב השיפור איננו מספק אותך אזי מומלצת בדיקה חוזרת ע"י רופא/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות