Staphylococcus aureus

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/01/2018 | 23:09 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר רציתי לדעת מה משמעות החיידק הזה אצל אישה בהריון בבדיקת שתן מעל 100 אלף התחילה לקחת אנטיביוטיקה cefovit forte 500 למה זה יכול לגרום ביילוד או ביולדת ומה הסיכונים אם ישנם כאלה תודה

שלום אנונימי, החיידק Staphylococcus aureus איננו שכיח בתרבית שתן, והימצאותו בה עשויה לבטא זיהום בדם של החולה, זיהום בשתן שלו/ה או שלא מדובר בזיהום אמיתי כלל (אלא ב'קונטמינציה' של הדגימה). הרבה בריאות אפי

02/01/2018 | 11:22 | מאת: אנונימי

תודה אז האם האנטיביוטיקה שניתנה יעילה ? ומה עלולים להיות השלכות של זה ? מדובר באשה בחודש 6 להריון

שלום אנונימי, 1. אם לאשה יש זיהום רק בכיס השתן והחיידק (Staphylococcus aureus) שגרם לו רגיש לאנטיביוטיקה שהיא מקבלת, והיא תיטול את האנטיביוטיקה הזו כהלכה- אז סביר שהיא תחלים מהזיהום ללא סיבוכים. 2. אם הזיהום הגיע לכיס השתן מהדם אז סביר שהטיפול הנ"ל יסיע רק באופן חלקי, ועם הפסקת הטיפול הזיהום יתחדש. במקרה כזה נשקפת גם סכנה גם להמשך ההריון וגם לעובר. 3. ואם מדובר ב'קונטמינציה' של הדגימה- אז הטיפול הנ"ל הוא מיותר. הרבה בריאות אפי

02/01/2018 | 12:59 | מאת: אנונימי

היי ד"ר הבדיקות דם נראות בסדר היא עשתה בדיקת שתן חוזרת לפני לקיחת אנטיביוטקה ואנחנו ממתינים לתושבה ומקוים שזה קונטמינציה ממה שהנתי זה חיידק שמקבלים מזיהומים בבתי חולים והיא ממש לא הייתה שם השאלה ממה אפשר לקבל את החיידק אם אכן הוא הגיעה אליה והאם כדאי לבדוק את יתר בני המשפחה נ.ב. אין לה שום תסמינים או שום כאבים שזה עוד יותר מוזר

שלום אנונימי, מדובר בחיידק שנמצא על העור של כ ל אחת ואחד מאתנו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות