בדיקת EBV אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/11/2017 | 16:47 | מאת: אור

שלום רב, לבתי בת ה 16 התנפחה בלוטת לימפה בצואר. כמו כן הרגישה עייפות וחולשה ונשלחה לבדיקות דם. בדיקת CMV IGG 212.6 CMV IGM חיובי חלש VCA IgM (POS), VCA IgG (POS EBNA IgG (NEG EBV Primary infection מה שמדאיג אותי שבספטמבר 2016 גם עשתה את הבדיקות האלה ו: CMV IGM היה שלילי VCA IgM (POS), VCA IgG (NEG EBNA IgG (NEG EBV Primary infection יתכן יכול להיות שהיא חולה החל מ 9/16 וכעת התסמינים כל כך קשים? אני מאוד מודאגת אודה לתשובתך אור

13/11/2017 | 18:13 | מאת: אור

לפי מה שהבנתי הebna igg אמור להפוך לחיובי לאחר 3-6 חודשים מהחשיפה. אז מדוע אצלה זה עדיין שלילי?

שלום אור, 1. בלוטות לימפה נפוחות בצוואר, עייפות וחולשה יכולות להיות ביטוי לזיהום ב- EBV ("מחלת הנשיקה"), אבל אין זה סביר שבתך נדבקה בנגיף זה לראשונה לפני כ- 14 חודשים ורק עתה היא מפתחת את תסמיני המחלה. 2. משאלתך גם לא ברור לי מדוע נבדקה בתך ל- EBV ול- CMV בספטמבר 2016, ומה היו ערכי ה- IgG ל- CMV במועד זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות