הרפס בשפתיים והידבקות בcmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/11/2017 | 03:50 | מאת: עדי

שלום אני בתחילת הריון , שבוע 5 לפני יומיים התפרץ לי הרפס בשפתיים. היום התחילו לי כאבי גרון חזקים חולשה ובחילה ותחושת שפעת . אני שלילית לcmv בבדיקה שנעשתה לפני 3 חודשים. ובתי בת ה8 העלתה חום היום וטוענת גם לכאבי גרון וחולשה. שאלתי היא האם הידבקות בcmv כוללת לעיתים הרפס בשפתיים? או שהאם הרפס השפתיים כולל חום כאבי גרון וכו. בנוסף, אם אבצע בדיקת דם מחר ואני אכן נדבקתי בcmv, האם ייראו את הנוגדנים מיד? תודה

שלום עדי, 1. אני חושש שאין ביכולתי לנחש מהו הגורם להתפרצות חוזרת של ה'הרפס' בשפתיים שלך. 2. כאשר אדם שנדבק ב- CMV מפתח תסמינים של המחלה (כגון חום), יש סיכוי טוב לאבחן זאת בעזרת סרולוגיה מתאימה (IgM לנגיף). הרבה בריאות אפי

11/11/2017 | 12:00 | מאת: עדי

תודה.אם מחר אבצע את הבדיקה ואכן נדבקתי בוירוס, ייראו את התוצאות החיוביות או שרק לאחר מספר שבועות רואים את הנוגדנים בבדיקה?

שלום עדי, הנוגדנים כנגד CMV מופיעים בדמו/ה של הנדבק/ת רק מספר שבועות לאחר ההדבקה הראשונית. הרבה בריאות אפי

12/11/2017 | 03:51 | מאת: עדי

האם יש בדיקה שמאפשרת מיידית לגלות אם נדבקתי ? בלי להמתין מספר שבועות ? בדיקת שתן? קראתי על שיל ויל ועל pcr. תודה

שלום עדי, כשמתחילה תחלואה ב- CMV (בד"כ מספר שבועות לאחר ההדבקה) אז אפשר לאתר את הנגיף בשתן בעזרת בדיקת PCR. נראה שגם אצל אנשים שאינם מפתחים תחלואה קלינית (דהיינו יש להם זיהום אסימפטומטי) נדרשים מספר שבועות/כחודש עד שהנגיף מופיע בשתן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות