הידבקות יילוד ב- CMV לאחר לידה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/09/2017 | 22:33 | מאת: חוששת

שלום אני בשבוע 36+ חמישה ימים בנה של אחותי היה חולה במחלת הנשיקה, כשאני אלד בע"ה אחותי אמורה לשמור על ילדיי הגדולים. במידה ואחד מילדיי ידבק (הבנתי שמדבק גם חצי שנה אחרי המחלה), האם זה יהיה מסוכן לתינוקת הטרייה שנולדה? האם הידבקות ב- CMV של יילוד (לא ברחם אלא כמה ימים לאחר לידה) מסוכנת ועלולה לגרום למומים או סכנה ממשית? תודה

שלום חוששת, נראה שילדים רבים מאד בישראל נדבקים ב- CMV בשלב כזה או אחר של חייהם (כולל בינקותם), ובדרך כלל מדובר במחלה קלה ('מחלת הנשיקה'). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות