שאלה בקשר לקניות בסופר ודם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/07/2017 | 12:47 | מאת: עדי

ד"ר שלום, יש משהו שנראה כמו דם על מוצר שנשמר בקרור, והיה יחד עם מוצרים אחרים בעגלת הקניות (חלקם נשמרים בארון, חלקם בקרור/ הקפאה). בהנחה שהדם הזה הגיע מהסופר מלקוח/ עובד, האם ניתן להשתמש במוצרים (לא יודע מה נגע במה בעגלה) או שיש חשש להידבקות במחלות זיהומיות כמו הפטיטיס או HIV? האם כדאי לחטא את הארון/ מקרר? תודה רבה, בברכה, עדי

שלום עדי, אם על מוצר מזון כלשהו יש דם טרי או קפוא שקיים חשש סביר שהוא נגוע בנגיפי 'הפטיטיס' או HIV לא הייתי נוגע/משתמש בו. הרבה בריאות אפי

11/07/2017 | 15:42 | מאת: עדי

תודה דוקטור, אתה ממליץ לזרוק את כל הקניות? כי כאמור, אני לא יודע מה נגע במה. ובאופן כללי, עד כמה יסודי אתה ממליץ לבדוק את המוצרים בסופר לפני שמניחים אותם בעגלה? שוב תודה, עדי

שלום עדי, גם אני לא יודע מה נגע במה, והאם בכלל היה שם דם, והאם הדם שהיה (אם היה) היה נגוע וכד' וכד' וכד'. הרבה בריאות אפי

11/07/2017 | 18:00 | מאת: עדי

אני מבין את כל הספקות שאתה מעלה, לכן שואל לדעתך כמומחה לתחום- האם אתה ממליץ לזרוק הכל? ובהמשך, השארתי את המוצר על השיש עד שאקבל ממך תשובה, והצבע האדום קיבל גוון כתמתם- האם זה אומר שבוודאות לא מדובר בדם? תודה רבה, בברכה, עדי

שלום עדי, אני חושש שאין בידי מספיק נתונים כדי לתת המלצות בנוגע למוצרים הספציפיים שקנית. הרבה בריאות אפי

11/07/2017 | 18:29 | מאת: עדי

תודה דוקטור, ולגבי העובדה שהכתם הפך מאדום לכתום מחוץ למקרר? האם עדיין ייתכן שזה דם?

קשה לי להביע דעה גם על כך.

11/07/2017 | 18:50 | מאת: עדי

ד"ר הלפרין, אשמח לנסות להבין, אם ניתן, מדוע אתה מתלבט...

שלום עדי, אני כלל לא מתלבט. פשוט אין לי מספיק נתונים כדי לתת לך המלצה כלשהי. ואת יכולה לקבל החלטה גם בלי המלצה שלי. הרבה בריאות אפי

11/07/2017 | 18:57 | מאת: עדי

נכון, אבל הרבה פעמים עליך אנחנו סומכים יותר מעל עצמנו :) אתה עוזר לכל כך הרבה אנשים, תודה בשמי ובשם כולם :) חברתי טענה שזה לא דם כי זה הפך לכתום, היא טוענת שלו היה זה דם, זה היה הופך מאדום לבורדו ולא לכתום. אני לא הייתי בטוח ולכן שאלתי גם את זה.

גם הגיון שלי תומך בכך שלא מדובר בדם אבל אין לי נתונים כדי לאשש זאת.

11/07/2017 | 19:08 | מאת: עדי

שוב תודה והרבה בריאות גם לך דוקטור יקר :)

מנהל פורום מחלות זיהומיות