*פציעה מחתול למוחלש חיסונית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/05/2017 | 21:46 | מאת: גיל

שלום אני בן 47. גר במרכז הארץ. סובל מחלת קרוהן ואני אחרי שנה לא פשוטה שבה ירדתי למשקל 49 קילו על 1.80 ומערכת החיסון לא במיטבה בגלל חוסר תזונתיים אבל ספירת הדם תקינה. הלכתי ברחוב קפץ עליי חתול רחוב ושרט אותי ברגל עם הציפורן שלו. חיטאתי מיד עם מגבון אלכוהול ואחרי 10 דקות עם מים וסבון. 1. האם צריך לעשות עוד משהו? 2. האם היות ומערכת החיסון חלשה צריך איזה שהוא טיפול מונע לזיהומים שעלולים להתפתח או אפשר להסתפק בהמתנה? תודה רבה

שלום גיל, 1. לאדם שנשרט מחתול רחוב באופן המתואר בשאלתך מומלץ להתחסן כנגד טטנוס (אם הוא לא קיבל זריקת דחף כנגד מחלה זו ב- 10 השנים האחרונות), ולהתקשר ללשכת הבריאות המחוזית במקום מגוריו כדי להתייעץ אתם על הסיכוי להידבק בכלבת. 2. אינני מכיר המלצה לטיפול אנטיביוטי מונע שגרתי במקרה כזה. יחד עם זאת, אם במהלך הימים הבאים יופיע אצלך חום, או יתפתחו סימני זיהום מקומיים באזור השריטה, יש לגשת לרופא/ה ולציין בפניו את האירוע הנ"ל. הרבה בריאות אפי

29/05/2017 | 23:39 | מאת: גיל

תודה רבה על תשובתך!! הייתי עכשיו במרלמ האחות הזריקה לי טטנוס אחרי 11 שנה שלא קיבלתי. ומרחה לי משחת פוסידין על החתך מציפורני החתול רחוב. האם כדאי בימים הקרובים לשים משחת פוסידין? יש משחה עדיפה מבחינת סיכוי למנוע זיהומים מערכתיים אצל מישהו עם מערכת חיסון קצת חלשה? האם הסיכוי לזיהום מערכתי מסוכן יחסית נמוך למרות שאני סובל מקרוהן וקצת מוחלש חיסונית? תודה רבה

שלום גיל, השימוש המקובל ב'פוסידין' (או בכל משחה אנטיביוטית אחרת) הוא לטיפול בזיהום חיידקי קיים ולא למניעת זיהום עתידי (יחד עם זאת, טיפול מוצלח במשחה זו בזיהום מקומי עשוי למנוע התפתחות של זיהום סיסטמי, כמובן). הרבה בריאות אפי

30/05/2017 | 10:18 | מאת: גיל

תודה רבה! אז אפשר פעמיים ביום לשים פולידין ( יוד ) על השריטה מהחתול ואחרי הפולידין למרוח משחת פוסידין על אותו מקום?

אפשר, אבל לא בטוח שצריך.

מנהל פורום מחלות זיהומיות