PCR מדגימת דם למשפחת הרפס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/04/2017 | 22:44 | מאת: רותם

שלום דוקטור, האם יש בדיקות דם PCR לוירוסי ההרפס - Herpes simplex virus 1 (HSV-1) - Herpes simplex virus 2 (HSV-2) - Varicella zoster virus (VZV) ניסיתי לברר בקופ"ח, ואמרו שכנראה יש אפשרות רק ממשטח גניקולוגי, או משטח מפצע. אבל אני יודעת באירופה ובארה"ב יש אפשרות בדם. אז רציתי לשאול איך אפשר לבדוק PCR בדם מהם בישראל. עדיף בקופ"ח (כללית), או בדרך אחרת. תודה

שלום רותם, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך ישירות למעבדת קופת החולים, או למרכז הארצי לנגיפים של משרד הבריאות (הממוקם בתל השומר). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות