IgM - התייעצות לאחר ב.דם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/03/2017 | 12:35 | מאת: רונה

שלום ד"ר, לפי הכל אציין כי לאחרונה אני עוברת סדרת חיסונים עקב היותי סטודנטית לרפואה. החיסון האחרון, HBV, לפני כחודש. לאחרונה ערכתי ב.דם לאחר פריחות הולכות וחוזרות על גופי (מופיעות ונעלמות ברגעים, מגרדות מאד, ללא גורם ספציפי שאני יכולה לחשוד בו). הפריחות מלוות אותי כבר שנים. התקבלה תשובת IgM גבוהה מהנורמה - 376. בנוסף לתשובה שהתקבלה בימים האחרונים, בחודש נובמבר ביצעת בדיקת נוגדנים כחלק ממערך החיסונים ומלשכת הבריאות נמסר כי יש לי חזרת פעילה (IgM יצא חיובי). מכיוון שלא היו לי כלל תסמינים הוחלט כי התשובה הנה FP ויש להתעלם. אציין כי גם בימים אלו איני מרגישה חולה (מלבד כאבי ראש כרוניים והפריחות המלוות אותי מעת לעת. כמו כן סובלת מעייפות אך היא לא מאפיינת ימים אלו בלבד אלא מלווה אותי בשנים האחרונות. בדיקות ברזל והמוגלובין תקינות) האם לדעתך יש צורך להתייעצות עם מומחה? במידה וכן - האם המטולוג? זיהומולוג? פנימאי? תודה רבה!

שלום רונה, אני הייתי מתחיל בהתייעצות (על שני ה- IgMs) עם עם רופא/ה אימונולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות