ליסטריה בהריון שליש 3

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/03/2017 | 08:23 | מאת: נוי

שלום קרו לי לאחרונה שני מקרים שבגללם נחשפתי בכלל לידיעה שיש כזה דבר ליסטריה. אני בהריון שבוע 31. אתמול הסתבר לי שבטעות טבלתי אוכל ברוטב שטבלו בו קודם דגים נאים ( בסושי ). מכיוון שהתחלתי לקרוא באינטרנט על הסכנות הבנתי שייתכן ואני בתקופת הדגירה של הליסטריה , ובכלל שאולי כבר הייתה לי ליסטריה - לפני שבוע היה לי חום של כמה שעות שירד עם אקמול , כאבי שרירים והקאות ושילשולים. ( לא התייחסתי מידי להקאות ולשילשולים מכיוון שבהריון הזה אני מידי פעם מקיאה או משלשלת ) האם יש דרך לבדוק אם באחד המקרים נדבקתי ? במידה וכן מה עושים ? איך יודעים אם העובר נדבק? קראתי על האופציה של מומים בעובר בשליש השלישי וזה מאוד מלחיץ אותי.

שלום נוי, 1. הידבקות עכשווית ב'ליסטריה' (כשהנדבק/ת סובל/ת מחום) מאובחנת בד"כ ע"י תרבית דם. 2. אינני מכיר דרך מעשית לבדיקת הידבקות בעבר בחיידק זה. הרבה בריאות אפי

05/03/2017 | 11:34 | מאת: נוי

תודה על התשובה ! ושאלה וספת- במקרה אחרי מחלת החום וההקאות עשיתי סקירת מוח לעובר שיצאה תקינה. האם זה יכול להרגיע שהעובר לא נדבק במידה ונדבקתי?

שלום נוי, אינני מכיר סקירת מוח עוברי ששוללת הדבקה ב'ליסטריה'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות