4 אירועים של דלקת גרון חיידקית בעונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/01/2017 | 19:58 | מאת: גאיה

היי אני בת 33 אמא לשתי בנות בנות 4 ו 2.5 העונה אני ממש לא יוצאת מהלופ.. לפני כן לא חליתי מעולם (או לפחות לא הגעתי למצב שבצעתי משטח ואז טופלתי באנטיביוטיקה ) כעת אני נוטלת אנטיביוטיקה בפעם השלישית בעונת החורף , ו4 משטחים יצאו חיוביים לאורך החודשיים האחרונים , כל משטח נעשה עקב כאב גרון חריף שהרופאה איבחנה כדלקת . ביתי בת ה2.5 חלתה פעמיים כל פעם אחריי וקיבלה פעמיים סבב אנטיביוטיקה 10 ימים. רופא אאג הציע שנבחן אפשרות שיש נשאי ובדקנו את כולם . הבת 2.5 (שחלתה פעמיים העונה ) יצאה עם משטח חיובי (כרגע ללא תסמינים למעט כחכוח בערב מזה 3 ימים ) והבת 4 שלילית . בעלי שלילי . רופא הילדים ממליץ שלא ניתן לה טיפול ( שנמתין למשטח נוסף שיחזור ) . כמו כן רופא הילדים אותו אני מאוד מעריכה גם המליץ לי לפנות לזיהומולוג עבורי . קוראת בדיוק את המאמר שששלחת למישהי אחרת ששאלה בנושא http://www.mdedge.com/jfponline/article/63332/should-you-treat-carriers-pharyngeal-group-strep שאלתי היא : 1. מה אתה ממליץ לגבי ? מדוע איני מפתחת נוגדנים כמו אנשים סביב שגם באים במגע עם נשאי כזה או אחר 2. מה אתה ממליץ לגבי ביתי ? תודה רבה מראש מתנצלת על האורך

שלום גאיה, 1. לא ברור לי משאלתך האם גם את ביצעת תרבית גרון כשאין לך תסמינים רלוונטיים כלשהם. עד לקבלת מידע בנושא זה, המלצתי לך היא להמשיך את שגרת חייך ולקוות שלא תחלי בקרוב שוב בדלקת גרון 'סטרפטוקוקוסאלית'. 2. לגבי בתך, היית חוזר על תרבית הגרון כשהיא ל ג מ ר י בריאה (ללא חום או כאבי גרון וגם ללא כחכוח). הרבה בריאות אפי

30/01/2017 | 23:01 | מאת: גאיה

1. עוד לא יצא לי לעשות תרבית גרון כאשר אין לי תסמינים , בחודשיים האחרונים 4 הפעמים שניגשתי לרופאה ובצעתי את המשטח היו בגלל כאב גרון . יש לציין שהבדיקה האחרונה והחמישית שערכתי הייתה יום חמישי האחרון (בשל עיכוב של תוצאות בדיקה הרביעית מיום שני זאת שיצאה חיובית ) והיא יצאה שלילית, אבל לפני שקיבלתי את תוצאותיה כבר התחלתי לקחת אנטיביוטיקה כי כבר הייתי ממש על הקרשים אחרי שבוע מחלה ובנוסף התחילה לי נזלת עם דם וכאבים בסינוסים. יש שיפור כעת (יום שני) . כעת עם המידע הנוסף האם ניתן לשער למה אני לא מפתחת נוגדנים ? ובמידה ואחלה שוב מה לעשות ? 2.לגבי הבת רשמתי בפניי , תודה . נ.ב אין לנו כלב , חרדה מהנושא - יש מצב ;(

שלום גאיה, 1. לטענה שלך שאת אינך מפתחת נוגדנים כנגד חיידק ה'סטרפטוקוקוס' אין כל בסיס במידע שסיפקת (למעשה, גם אין כל הוכחה שמחלתך הנוכחית נגרמה ע"י חיידק זה). 2. במידה ותפתחי בעתיד שוב כאבי גרון וחום יהיה הגיוני לעשות שוב משטח גרון (לפני תחילת טיפול אנטיביוטי, כמובן). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות