חיסונים עם טרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

19/07/2016 | 09:37 | מאת: קובי

שלום רב, אני בן 33, אובחנתי ב MS בגיל 16. מאז מטופל באוונקס. בעוד חודשיים אני מתכוון לטייל בפרו. במרפאת חיסונים אמרו שכדאי לעשות את החיסונים הבאים וברצוני לשאול האם משהו מהם ממולץ שלא לעשות בכדי לא לעורר בעיות עם הטרשת. הנה רשימת החיסונים: 1)קדחת צהבה 2)חצבת + אדמת + חזרת -MMR 3)מינינגיטיס 4)כלבת 5)דיפטריה + טטנוס + שעלת + פוליו (אפשר לעשות את החיסון הזה גם ללא 'פוליו') 6)טיפוס הבטן מה מאלו בסדר ומה יכול לגרום בעיות עם הטרשת? תודה רבה!!

ההמלצה להתיעץ עם רופא מומחה במחלות זיהומיות ולקחת רק חיסונים הכרחיים על אלו כמובן לא לוותר. בנוסף יש לודא שבדיקות הדם עם אוונקס תקינות לפני חלק מהחיסונים. טיול מהנה !

מנהל פורום טרשת נפוצה