בעייה מורכבת

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

21/12/2015 | 18:59 | מאת: שרית

שלום רב, בת 60 לאחר היפרקלצמיה קשה (אדנומה של פארא תירואיד)ולאחר הניתוח - ברצוני לשאול האם כתוצאה מכך יכולים להיגרם מוקדים לבנים בחומר הלבן במוח (בנוזל שדרה,חלבונים ברמה גבוהה)והאם ישנו קשר להופעת אופטיק נוירוטיס (2 התקפים עם עיוורון בעין אחת שטופל בעירוי סטרואידים) שהופיע זמן קצר לאחר מכן,כמו גם פיברומיאלגיה) ומה שהכי מטריד אותי מה הסיכוי שלי לחלות בטרשת נפוצה ! בנוסף האם ישנו קשר בין היפרקלצמיה לבין פגיעה בשיניים/חניכיים) אודה על תשובה מפורטת לשאלותיי

באופן עקיף יתכן קשר בין היפרקלצמיה ו optic neuropathy מומלץ לפנות למרכז טוב לטרשת או נוירואימונולוגיה על מנת להעריך סיכוי לטרשת ולעשות אבחנה מבדלת מדויקת .

11/01/2016 | 13:45 | מאת: שרית

מנהל פורום טרשת נפוצה