מבטרה בהריון

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

22/06/2015 | 23:28 | מאת: נופית

דר שלום. אני מקבלת טיפול במבטרה . במכון הטטרולוגי נאמר לי שאוכל להכנס להריון בזמן שקיבלתי את המבטרה . הרופא הציע שאחרי 3 חודשים מיום קבלת התרופה אכנס להריון ואחרי חצי שנה אולי אטופל בפלאזמה פרזיס. . ואחרי הלידה אקבל את המבטרה . מסיבה אישית אני לא נכנסת להריון ולכן אצטרך לקבל הורמונים . אני חולת nmo . האם יש התקפים תחת טיפול בבטרה ? האם קבלת הורמונים תחת טיפול במבטרה בעייתי ? האם עדיף לידה קיסרי ?

אין תרופה המגנה ב 100% מהתקף אך מבטרה הינה מאד מאד יעילה .אין סיבה ללדת בקיסרי באופן כללי אך באופן פרטני אנו מפנים למרדם לפני הלדיה להחלטה על אופן ההרדמה המועדף.

24/06/2015 | 09:40 | מאת: אלמונית

קשור לשאלה של נופית. מה הסיכון לעובר בקבלת המבטרה ? אני הגשתי השבוע בקשה לקופח לועדת חריגים. האם טיפול בסטרואידים יכול להיות טיפול חלופי. ? שוב מה הנזק שיכול להיות לעובר בשימוש במבטרה . לא ניתן למצוא מידע באינטרנט . תודה !

מנהל פורום טרשת נפוצה