אנחנו חושבים שאבא חולה בטרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

26/04/2014 | 22:37 | מאת: מירב

בס"ד שלום רב, אבא שלי הובחן ע"י רופא המשפחה כחולה אלצהיימר. רופא גיריאטרי אמר שהוא לא חולה באלהיימר ולדעתו זאת בעיה אורגנית אחרת. כך הוא כותב בהבחנה: החולה 3 שנים מחבלת גולגולת טראומטית, כולל הנשמה ממושכת, שמאז הוא עם בעיות קשר, קשב, הבנה, עם דיסוציאציה בין כתיבה לבין קריאה, קריאות אקולליה, פרסברציות ורפלקסיה פלמומנטלית + דו צדדית. אלו סימנים של פגיעה אורגנית. כרגע הוא כבר לא הולך על הרגליים למרות שהוא מזיז אותם. לא מדבר אבל שאומרים לא להגיד משהוא הוא אומר ולא משפט ארוך. רציתי לדעת אם יש לזה קשר למחלת טרשת נפוצה ואם אפשר להמליץ מה לעשות ולאיזה רופא צריך ללכת? תודה ושבוע טוב ומבורך.

בשלב מתקדן של אלצהיימר גם התפקוד המוטורי נפגע מאד. לדעתי הסיכוי לטרשת נפוצה מאד מאד קטן. מומלץ להתיעץ עם נוירולוג מומחה

מנהל פורום טרשת נפוצה