טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

18/11/2017 | 20:01 | מאת: אבי

שלום, תודה מראש על הסיוע! רציתי לשאול האם טרשת התקפית-הפוגתית מתפתחת? כלומר, האם זה משהו שהולך ומדרדר (כי המערכת תוקפת ותוקפת את המיאלין) או שברגע שמוגדר הנזק, מדובר בסימפטומים ונזקים יציבים? במידה וחולה הסובל מטרשת התקפית-הפוגתית בוחר שלא לקבל טיפול (כי התסמינים תוקפים לעיתים רחוקות ואילו תופעות הלוואי של טיפול קבוע קשות ולא חולפות) - האם בעצם הוא מזיק לעצמו בטווח הארוך וצפוי לדרדר את מצבו? (במידה וזה משנה - מדובר באישה בריאה באופן כללי, תיפקוד מלא למעט חולשה במאמץ, בעיקר ברגליים. בת 30, אם ל2). שוב תודה!

לא כל החולים אבל הרבה מאד מהם יגיעו לשלב בו המחלה תגרום הפרעה בתפקוד הנוירולוגי . היום ההמלצה היא די חד משמעית וברוב המטופלים עדיף להתחיל טיפול כמה שיותר מוקדם גם אם הכל נראה תקין היום , התרופות הן תרופות למניעה של נכות עתידית

מנהל פורום טרשת נפוצה