כאבי שרירים ונימול- מודאגת

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

12/07/2017 | 21:16 | מאת: יפית

שלום, אני שנה לאחר לידה ראשונה ובחצי שנה האחרונה התחלתי לסבול מתופעות מוזרות. זה התחיל בקפיצות שרירים בעיקר ברגליים, דקירות, עקצוצים, כאבים קצרים במקומות שונים בגוף והמשיך בכאב ותחושת שריפה ברגל שמאל שנמשכה כשבוע וחלפה. לאחר מספר ימים הכאבים התפשטו גם לצד הימני של הגוף. כיום זה מתבטא בעיקר בכאבי שרירים קצרים , במיוחד באצבעות הידיים והרגליים. הכאבים באים ממש לכמה דקות נעלמים ושוב חוזרים לאחר מספר שעות. כמו כן מדי פעם אני מרגישה נימול באצבעות כף היד ואצבעות כף הרגל ממש לכמה דקות ונעלם ושוב חוזר לאחר מספר ימים. יש לציין שמזה מספר ימים כפות ידיי נרדמות בזמן השינה. אני סובלת כשנתיים מהתקפי ורטיגו בעיקר בעת הטיית הראש במהירות בזמן שכיבה. כל בדיקות הדם יצאו תקינות למעט רמת b12 נמוכה, מהנורמה, emg רגליים תקין, ct ראש תקין. בדיקת הנוירולוג תקינה, נשללה דלקת פרקים או פיברומלגיה. ביקשתי הפנייה לmri אך הנוירולוג טען שהסיכוי לטרשת נמוך ובכל זאת נתן הפניה לבדיקת sep,vep,bera. אני חוששת מאוד, האם התסמינים שאני חווה מתאימים לטרשת נפוצה? האם הגיוני בטרשת שנימול יהיה לפרק זמן קצר ושוב יחזור לאחר מספר ימים? האם עליי להתעקש על בדיקת mri? תודה רבה:)

התסמינים אותם את מתארת אינם ספציפים ורחוקים מלהעיד על טרשת . הברור שנשלחת לאור הבדיקה התקינה סביר. אם התסמינים לא יחלפו אחרי טיפול ב b12 אפשר לשקול שוב לשלוח ל mri

מנהל פורום טרשת נפוצה