מחלה אצל ילד בן 4 שדורשת אבחון

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/04/2020 | 23:08 | מאת: נעה

בני בן 4 ובחודשים האחרונים עייף ומעין חלש מהרגיל. תאבון רגיל.חיוור. ישן 10 11 שעות בלילה. קצת עייף במהלך כל היום וזה מחמיר אחה"צ. בחודשיים אחרונים גם מתלונן על כאבי בטן באים והולכים ובחודש האחרון גם מזיע מאד בלילות..ברמה שצריך להחליף לו חולצה וחלק מהמצעים. בחצי שנה האחרונה גם היה לו 5 6 מחלות חום..אחת לחודש. מצד אחד יכול להיות שמחלות החום היו מהחורף.. וההזעה בלילות היא כי לבוש חם מידי? אסל הגיוני שנרטב עד כדי כך? מצד שני אלו מזכירים לי תסמיני B .. חולשה הזעות לילות חיוורון.. ומחלות חום נעשו בדיקות דם לפני 5 חודשים שגרתיות סבן הכל היה תקין מלבד אנמיה בשל תלסמיה י מינור ככל הנראה..אך זה היה לפני ההזעות וכאבי הבטן אשמח לעצתך פוחדת לגשת בימים אלו לרופא או למרפאות לביצוע בדיקות מצד שני חוששת שמתפספס פה חלילה משהו רציני תודה רבה

שלום, אני לא הייתי מפחד מלגשת לרופא להתחיל בירור. זה יכול להיות אכן מחלה וירלית כמו מחלת הנשיקה אבל צריך לברר את המצב ולא להזניח

26/04/2020 | 16:54 | מאת: נעה

תודה. היו לו כבר cmv and ebv בעצתך פניתי לרופא וקיבלתי סט של בדיקות דם מקיפות האם נדרשות לטעמך בדיקות נוספות כמו א"ס בטן? או כל דבר אחר? אני חוששת מאד ממחלות כמו סרטן-לימפומה וכדומה האם בדיקות דם יכולות לגלות זאת? או שיש סט בדעקות מיוחד? תודה רבה

מנהל פורום רפואת ילדים