פליטה צהובה אצל תינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

06/03/2019 | 06:26 | מאת: אנג'לי

תינוקת בת חודשיים שמגיל לידה פולטת את החלב בצבע צהוב, עד גיל חודש הפליטות היו בכמויות יש לציין כי הפליטות לא היו בקשת, התינוקת נבדקה אצל רופא ילדים ואמר כי זה לא חריג והתינוקת תתרגל לאט לאט ושלל ריפלוקס. עכשיו קצת נתונים חשובים ממהלך ההיריון: 1)אני בת 26 אובחנתי עם סכרת הריון ובסופו של דבר הזרקתי 22 יחידות אינסולין כדי להיות מאוזנת. 2)בסקירה המאוחרת גילו אצל העובר לולעות מעי מורחבות מעל 10 מ"מ בשבוע 29, עד שלקראת סוף ההריון הגיע למעל 13.8 מ" מ. בשבוע 34 הציעו לי לעשות בדיקת מי שפיר וציפ גנטי וסירבתי כי בכל מקרה לא רציתי הפסקת הריון, כמובן שזה היה לאחר התייעצות עם הרופא המלווה ד"ר עודד הארט, יש לציין כי בבדיקות גנטיות התגלה כי אני נשאית של המוטציה cf והייתי מודעת לכל ההשלכות שהתגלו בבדיקות רק חבל שגילו מאוחר מידי(בהיריון הבא אעבור את הבדיקות מי שפיר בשבוע מוקדם על מנת לשלול בעיות אצל העובר) . בשבוע 36 בסקירה מכוונת למעיים התגלה טחול מוגדל אצל העובר וכליות מוקטנות על האחוזון 3. 3) לאחר שהתינוקת נולדה בגיל 3 ימים עשינו בדיקת אולטרסאונד בטן בשניידר אך לא הדריכו כי התינוקת צריכה להיות בצום, אבל בכל זאת התבצעה הבדיקה ונאמר כי הבדיקה תקינה והתינוקת בריאה ושוחררנו מבית החולים. התינוקת הייתה עם עצירות במהלך שבוע וחצי ללא יציאות בכלל עד שהבאתי לה תרופה טביעות שהרוקח המצליץ ובאמת התחילו להיות יציאות עוד באותו היום. בגיל חודש לאחר שביקרנו והתחסנו בטיפת חלב התינוקת נמצאת במצב ירידה באחוזון משקל ונצפתה פליטה מול אחות טיפת חלב של תוכן קיבתי מעוכל בצבע צהוב חזק והפנתה אותי לרופא משפחה ושוב רופא הילדים אמר שזה בסדר ואין מה לדאוג. התחלתי להאכיל לאט ובזהירות עם המון ידיים וחום גוף ממני ללא מצב שכיבה ב180 מעלות אצל התינוקת וניכר שיפור עם הפליטות הגדולות. מה שמפריע לי שהתינוקת לפני אוכל כאשר אני מחליפה לה פולטת חומר נוזלי בצבע צהוב שקוף בערך כ5-10מ"ל ובזמן האכלה בגגרפסים פולטת חומר נוזלי צהוב חלבי (כלומר עם החלב). רציתי לדעת גם בגלל כל ההיסטריה הרפואית במהלך ההיריון והמשך הפליטות הצהובות הקטנות עד עכשיו אם כדי בכל זאת לעבור עוד בדיקות רפואיות כמו גסטרו כדי לשלול בעיות כמו קיב בקיבה שיכול להיות למשל או כל בעיה אחרת שגורמת לזה? מה זה עוד יכול להיות? אשמח לתשובות וייעוץ

שלום, התינוקת צריכה לעבור בירור. זה לא תקין הפליטות הצהובות. היא צריכה לעבור צילום בליעת חומר ניגוד לראות שהמעיים שלה מסודרות מצורה תקינה בבטן וזה יכול להיות גם הסיבה ללולאות המורחבות.

מנהל פורום רפואת ילדים