שלשול ממושך לילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/11/2018 | 10:38 | מאת: misty

ילד בן שנתיים, הגיע בפעם הראשונה עם שלשול מיימי מהגן, הרופא אמר: וירוס, יעבור תוך שבוע. אחרי שבוע הילד עדיין משלשל (כלכלה רגילה). התחלתי כלכלה עוצרת, הצואה הפכה להיות רכה אבל לא מיימית. הגעתי לרופא ונעשו בדיקות צואה, הכל תקין, המשכנו כלכלה עוצרת ללא הטבה במצב. כל פעם שאני מתייעצת עם הרופא הוא אומר יעבור עוד כמה ימים, זה וירוס. המשכתי בכלכלה עוצרת. וקיבלתי תרופה שמסמיכה את הצואה. אחרי שלושה שבועות קיבלנו בדיקות דם, הכל תקין, וקיבלתי אישור להחזיר לגן, באותו יום הילד חזר משלשל מים. ממשיכה בכלכלה עוצרת, הצואה חזרה להיות רכה. כבר ארבעה שבועות, ולא נראה שזה הולך להסתדר. חום הגוף נע בין 37.0 ל- 37.8 תאבון בריא, חיוני, לא מיובש ולא מתייבש בקלות, לא מקיא. לא נראה לי שזה וירוס, ולא נראה שהרופאים בכלל אכפת להם כדי לבדוק מה הבעיה, הם כל הזמן מנפנפים את העניין שזה וירוס וזה יעבור מעצמו, כי הבדיקות שעשו תקינות.

שלום, ניתן לשלוח תרבית צואה ולראות אם משהו צומח. בכל מקרה את יכולה לתת פרוביוטיקה באבקה לילדים וזה יכול לעזור.

מנהל פורום רפואת ילדים