ביתי בת השתים עשרה סובלת מחרדות

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

09/12/2011 | 13:35 | מאת: מרינה

ביתי בת השתים עשרה סובלת מחרדות היא לא מוכנה בשום אופן ללכת לטיפול פסיכולוגי. היא ילדה מאוד יצירתית. והדבר שהכי מרגיע אותה הוא לשיר. חשבתי לשלוח אותה לתרפיה במוסיקה, האם זה יכול לעזור לה להתגבר על החרדות שלה? אם כן איך בדיוק?

11/12/2011 | 22:36 | מאת: דן הלפרין

מרינה שלום, מדברייך עולה צורך במתן עזרה ומענה למצוקה רגשית בה נתונה בתך. אצל אנשים שונים, ילדים ומבוגרים, מתעוררת לא אחת התנגדות לטיפול פסיכולוגי 'מסורתי'. טיפול בהבעה ויצירה יכול להוות גשר אלטרנטיבי בו יכולים המטופל והמטפל ליצור קשר טיפולי ביניהם, דרך שימוש באומנות כשפה לא וורבלית, פחות מאיימת ופחות סטיגמאטית. במידה וישנה נטייה מוקדמת של הילדה לכיוון המוסיקה (תחום של חוזק, בו היא מרגישה ביטחון וממנו יכולה לשאוב כוחות להתמודדות עם מצבי לחץ וחרדה)- הייתי ממליץ בחום לנסות תרפיה במוסיקה. בתהליך הטיפולי תערך הערכה של הצרכים, החוזקות והקשיים ולפיכך יקבעו המטרות הטיפוליות ואופני הטיפול השונים. מצוקות רגשיות (ביניהם חרדה), מהוות לעתים קרובות "עילה" לפנייה לטיפול בהבעה ויצירה. ממליץ לך לעיין בתשובה שכתבתי מתאריך 6/12/11 בנוגע לתרפיה באומנות. בהצלחה, דן

15/12/2011 | 21:30 | מאת: מרינה

תודה רבה על תשובתך המפורטת בנוגע לשאלתי. ברצוני לדעת האם אתה מטפל בגילאי 12? היכן אתה מטפל? ובכלל איך אני יכולה להגיע לתרפיסטים במוסיקה מומלצים? תודה. מרינה .

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות