תרפיה באומנות

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

06/12/2011 | 09:52 | מאת: לילך

מה עושים בדיוק בתרפיה באומנות? איך זה יכול להשפיע ריגשית על ילדה בגיל 4? כיצד זה אמור לעזור לה להיות פחות ביישנית?

06/12/2011 | 22:25 | מאת: דן הלפרין

לילך שלום, תרפיה בהבעה ויצירה (הכוללת תרפיה באומנות, מוסיקה, תנועה, דרמה ועוד) הנה מקצוע קליני הכולל תהליכי יצירה והבעה ומשלב בין החשיבה הפסיכולוגית לבין זרמים שונים של אומנויות. התהליכים מתועלים למטרות טיפוליות- ליצירת שינוי רצוי אצל המטופל (הגמשת זפוסי הגנה, טיפוח כוחות נפשיים, התמודדות עם מצוקות נפשיות ושיפור איכות חייו של האדם). שדה האומנות נתפס לא אחת כסביבה לא מאיימת. לילדים המתקשים בערוץ הוורבלי תהיה חוויה שונה במרחב החדש. גם 'דברנים מקצועיים' יתנסו באופן עוקף מילים שייזמן להם למידה והתבוננות רבת ערך. האקלים הטיפולי, הקשר הבין אישי בין המטפל למטופל ונוכחות ה'שפה הלא מילולית' כאפשרות והזמנה יוצאת דופן ונדירה כל כך בעולמנו, יוצרים סביבה מיוחדת- נטולת ציפיות ולחצים, מיועדת לביטוי עצמי, להתבוננות ולמידה, להנאה והנעה, להגברת האמון והביטחון, והתמודדות עם סבל, מצוקה נפשית, חרדות, פחדים ועוד. הזיקה הטבעית של ילדים לאופני ביטוי וחשיבה לא וורבלים הופכים את התרפיה באמצעות הבעה ויצירה לכלי יעיל במיוחד בטיפול הנפשי בילדים. בהצלחה, דן

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות